Fenik a késeket a DSP–nél, kezdődik a harc. Az egyik jelölt múltjáról lebbenti fel a fátylat a volt szenátor

HomeHirek Magyarul

Fenik a késeket a DSP–nél, kezdődik a harc. Az egyik jelölt múltjáról lebbenti fel a fátylat a volt szenátor

Új igazgatót keres a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, az írásbeli versenyvizsgára holnap, április 5–én kerül sor. A versenyvizsgán ketten v

Kereskényi hadat üzen a felületesen dolgozó kivitelező cégeknek
FOTO! Micsoda őrült kaland! Két szatmári keresztülszelte az országot, ATV-ken lovagolva
Magyar Lóránd: a helyi akciócsoportok kezébe kell adni a döntés jogát, így lesz hatékony a munkájuk
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Új igazgatót keres a Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, az írásbeli versenyvizsgára holnap, április 5–én kerül sor. A versenyvizsgán ketten vehetnek részt: a jelenlegi, ideiglenes igazgató, Macrina Mihai és a gazdasági igazgató, Marius Meghișan.
De ezen a versenyvizsgán „jelen van” Valer Marian volt szenátor is, aki az egyik országos hírportálon a maga sajátos stílusában tárja a nagyközönség elé a jelenlegi intézményvezető „múltját”, bemutatva, Macrina Mihai hogyan is került az ideiglenes igazgatói tisztségbe — Radu Bud volt prefektus és Gabriel Leş védelmi miniszter segítségével, akik jó barátságban vannak Macrina férjével. Aki amúgy mellesleg a DNA látókörébe is bekerült, ráadásul két perben is felbukkan a neve, mert több pénzintézményt is „átvert” és a okmányokat hamisított.
Valer Marian szerint Macrina Mihai egy kompromittált személy, mivel 2015–ben szerepe volt abban, hogy az akkori intézményvezető Dan Cojoc nyerje el a tisztséget, a megfelelő régiség hiányában.
„Hogyan is lett Cojocból igazgató. Ideiglenes intézményvezetőként 2015 szeptember 7–én versenyvizsgára kiírt egy főinspektori tisztséget, majd szeptember 25–én létrehozta a vizsgabizottságot, melynek elnökévé Macrina Mihait nevezte ki. Az október 15–én sorra kerülő versenyvizsgára egyetlen személy, jelentkezett: Dan Cojoc. Viszont a vizsga előtt kilenc nappal helyettesévé nevezte ki és meghatalmazta Macrina Mihait, hogy maga helyett aláírásával lássa el az intézmény jogi iratait — a törvény szerint ez a meghatalmazás az aligazgató számára kellett volna szóljon. S amint arra számítani lehetett, egyetlen jelentkezőként, lekenyerezett vizsgabizottsággal és lekötelezett bizottsági elnökkel, természetesen sikeresen szerepelt az október 15–i versenyvizsgán. A törvénytelenségek sora október 20–án is folytatódott, amikor a helyettessé lett Macrina Mihai — Cojoc kérésének eleget téve — aláírta annak ideiglenes igazgatói munkaviszonyának megszüntetését és kinevezte főinspektornak, annak ellenére, hogy nem rendelkezett a tisztség betöltéséhez kötelező kilenc év régiséggel.” — taglalja az eseményeket Valer Marian a ziuanews.ro portálon megjelenő írásában.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!