Există și oameni care iubesc stranierii în trafic :„Aia trag până în șanț”. Cine sunt ei

HomeActualitate

Există și oameni care iubesc stranierii în trafic :„Aia trag până în șanț”. Cine sunt ei

Viața de ambulanțier poate părea ușoară la prima vedere, dar de dincolo de volan lucrurile se văd cu totul altfel. Curând, vom dedica un întreg materi

Sărbătoare la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Satu Mare
Serviciul de Ambulanță și-a încheiat ancheta internă cu privire la asistenta agresată de soț în curtea instituției
Un tânăr de 24 de ani a fost găsit spânzurat la Bixad
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Viața de ambulanțier poate părea ușoară la prima vedere, dar de dincolo de volan lucrurile se văd cu totul altfel. Curând, vom dedica un întreg material celor care salvează zilnic vieți, feriți de ochii oamenilor și fără să primească mereu recunoștința pe care ar merita-o.

Dar până atunci, ne-a atras atenția și vrem să vă prezentăm și o altă față a monedei,din cadrul unei discuții cu unul din șoferii de pe ambulanță. Totul în contextul în care orașul se umple de sătmăreni care muncesc în străinătate, întorși pentru a face Paștele acasă. În timp ce toată lumea îi scuipă și îi consideră niște paria, cei de la Ambulanță apreciază străinii în trafic.

„Ăia cunosc codul rutier, ei ne respectă în trafic. Unul cu numere de Austria sau Germania trage dreapta până intră în șanț când venim noi. Ei chiar ne fac loc să trecem și să putem înainta cu viteză”, firmă șoferul.

IMG_7626

În tot acest timp omul este extrem de dezamăgit de șoferii autohtoni, care nule acordă prea multă importanță și care sunt extrem de visători la volan. Amintirea unui accident evitat în ultima clipă în intersecția Burdea în face să zâmbească acum, dar atunci l-a făcut să apese puternic pe frână și să ia o decizie care să salveze întreg echipajul, în doar o fracțiune de secundă. Și acesta nu este singurul caz în cei șase ani de experiență pe care îi are șoferul cu care am stat de vorbă.

„Pur și simplu parcă nu cunosc codul rutier. Bine, e și o problemă, că în codul rutier scrie să se încetinească și să tragă pe dreapta, dar ar trebui să oprească. Îi vezi venind din față, liniștiți, pe mijlocul drumului, cu ochii în telefon și înainte cu 10 metri se trezesc și trag tare de volan doar. Trebuie să fiu foarte atent la din ăștia, că ambulanța nu e mașină mică, nu se oprește ușor, are 4 tone”, mai afirmă ambulanțierul.

Meseria pe care o are presupune kilometri cu nemiluita, rulați săptămânal. Un alt coleg de-al ambulanțierului cu care am stat de vorbă ne mai dă un exemplu despre ce înseamnă această muncă. Pleacă în intervenție cu o mână pe stație și una pe ceva de mâncat și asta nu pentru că nu are respect pentru trafic, șofat și meserie,ci pentru că de multe ori apucă doar în astfel de momente să mănânce.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!