Május 1–jén nem a román tengerpartra sietnek a szatmáriak, hanem az országhatárokon túlra. Melyek a legnépszerűbb üdülőhelyek?

HomeHirek Magyarul

Május 1–jén nem a román tengerpartra sietnek a szatmáriak, hanem az országhatárokon túlra. Melyek a legnépszerűbb üdülőhelyek?

Bő két hét választ még el a május 1–jei minivakációtól, de a legügyesebb és legcéltudatosabb szatmáriak már le is foglalták szobájukat kedvenc üdülőhe

Különleges lánykérés, 10 000 méter fölötti magasságban
Szatmári szülők lánya az Egyesült Államok legjobb gyermek szertornásza. Megérdemli elismerésünket?
A felújítás előtt még újabb sérülések történnek a Gyuszi-gödörben
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Bő két hét választ még el a május 1–jei minivakációtól, de a legügyesebb és legcéltudatosabb szatmáriak már le is foglalták szobájukat kedvenc üdülőhelyükön, ahová mindig szívesen járnak vissza, illetve azokon a turista célállomásokon, ahová már régóta vágytak eljutni, de eddig még nem sikerült.
„Mint már hosszú évek óta, a szatmáriak egyik legkedveltebb és legkeresettebb május 1–jei célállomása idén is Félixfürdő. Ott már nem is nagyon tudunk szállást biztosítani, legfennebb a kétcsillagos szállodákban maradt még pár üres szoba. Legkeresettebbek és szinte pillanatok alatt elkeltek a négycsillagos szállodák négynapos (péntektől – szombatig) csomagajánlata, ami napi két étkezést is magában foglal és az ára 550 lej/főtől kezdődött.” – mondja a Paralele45 utazási iroda menedzsere, Mircea Spătar. De szintén nagy a kereslet a külföldi ajánlatok iránt, annál is inkább, mivel a gyermekek húsvéti szünideje május 1–jéig tart, ezért sokan úgy döntöttek, a minivakáció mellett kivesznek még egy–két szabadnapot s olyan helyre utaznak, ahol nem kell aggódniuk az időjárás szeszélyessége miatt.
„Nagy volt a kereslet a hét éjszakás, külföldi utak iránt is, főleg Ciprus és Egyiptom iránt, hiszen ezekben az országokban igazi nyár van, 30 fok körüli hőmérséklettel, a tenger vize pedig 20 fokos, fürdésre, strandolásra tökéletes. Egy hét éjszakás, egyiptomi út ára (budapesti repülőindulás, ötcsillagos szálloda, all inclusive) 449 euró/főtől kezdődött, az illetékekkel együtt; a szintén hét éjszakás, ciprusi út pedig (kolozsvári repülőindulás, négycsillagos szálloda) 399 euró/fő, ugyancsak az illetékekkel együtt.” – magyarázza Mircea Spătar. És legalább ekkora a kereslet és az érdeklődés a city break ajánlatok iránt — olyan célállomásokkal, amelyek Szatmárnémetiből gépkocsival könnyen elérhetők (például Budapest, Krakkó, Bécs vagy Prága), s ahol három éjszaka egy háromcsillagos szállodában, reggelivel együtt 89 euró/főbe kerül.
„Nagyon kevés szatmári akarja a tengerparton tölteni a minivakációt, főleg a nagy távolság miatt, hiszen szinte több időt töltenének magával az utazással, mint a tengerparton. Pedig az árajánlatok most igazán több, mint vonzóak: 3 éjszaka/4 nap, háromcsillagos szállodában, reggelivel együtt, Mamaian már személyenként 319 lejért is eltölthető, négycsillagos szállodában pedig 430 lejért. ” — teszi még hozzá a Paralela45 utazási iroda menedzsere.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!