Dealul de la Huta Certeze își așteaptă musafirii, la Sâmbra Oilor, plin de gunoaie

HomeActualitate

Dealul de la Huta Certeze își așteaptă musafirii, la Sâmbra Oilor, plin de gunoaie

Începutul lunii mai este reprezentativ pentru lumea culturală sătmăreană și în special pentru oșeni datorită evenimentului de tradiție deja, Sâmbra Oi

Satu Mare are din nou culoare. Casa Meșteșugarilor s-a schimbat „la față” de Beauty Days
Ai mulți invitați din afara orașului și nu ști unde să îi cazezi? Îți spunem noi un loc cu camere frumoase, mic dejun și o curte frumoasă
O nuntă reușită – vezi secretul meu
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Începutul lunii mai este reprezentativ pentru lumea culturală sătmăreană și în special pentru oșeni datorită evenimentului de tradiție deja, Sâmbra Oilor. Ajuns în acest an la cea de-a 61 ediție, evenimentul are loc, ca în fiecare an, pe dealul de la Huta Certeze.

IMG_7755

Doar că, cel puțin acum, spațiul de desfășurare al Sâmbrei este un morman de gunoaie, de flacoane, ambalaje și alte resturi lăsate în urmă de cei care au avut drum prin zonă și au făcut un scurt popas. Se pare că bunul simț nu se simte la el acasă în zonă, iar călătorii care tragpe dreapta în zonă, o confundă cu o groapă de gunoi. Cei care aleg încă locația pentru o ieșire în natură nu par să fie prea deranjați de acest lucru.

IMG_7754

Sâmbra Oilor are loc în fiecare an în prima duminică din luna mai, excepție făcând anul 2016 când în această duminică au fost Paștile și evenimentul a fost amânat o săptămână. Cel mai probabil în acest an data pentru desfășurarea sâmbrei va fi 7 Mai.

IMG_7753

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!