Orașul Ardud va avea cea mai spectaculoasă casă de cultură

HomeActualitate

Orașul Ardud va avea cea mai spectaculoasă casă de cultură

Orașul Ardud s-a remarcat în ultimii ani cu o activitate extrem de intensă în materie de arte și cultură. Zeci de tineri activează la clasele casei de

Ziua Armatei va fi sărbătorită și în orașul Ardud
Minorii din Ardud care au bătut un bătrân și i-au furat banii au fost arestați preventiv
Ziua Eroilor va fi sărbătorită în toate localitățile orașului Ardud
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Orașul Ardud s-a remarcat în ultimii ani cu o activitate extrem de intensă în materie de arte și cultură. Zeci de tineri activează la clasele casei de cultură Dr. Augustin Mircea,fiind fie pctori, fie dansatori, fie instrumentiști. Paradoxul face că deși casa de cultură ca instituție există, ea nu are corespondent fizic, o clădire care să găzduiscă toată această activitate.

În decursul anilor orele și repetițiile s-au ținut fie prin sala de festivități,fie prin sala de conferințe a primăriei, în diferite spații care au avut la bază o cu totul altă destinație. Primăria a depus dosarul pentru a obține finanțare pentru un astfel de obiectiv de investiții, dar lucrurile s-au derulat destul de încet la nivelul factorilor de decizie, ardudenii fiind amânați în repetate rânduri cu acest obiectiv.

Se pare că în sfârșit așteptarea lor a intrat pe ultima sută de metri, pentru că în data de 19 aprilie s-a semnat contractul de execuție.

„După multe încercări şi contestaţii, vă aducem la cunoştinţă faptul că în data de 19 aprilie 2017 s-a semnat contractul de achiziţie publică şi execuţie de lucrări la obiectivul de investiţii: „Casa de Cultură cu 400 de locuri în oraşul Ardud, str. Ardudul Mic, nr. 16, judeţul Satu Mare.”, este anunțul primăriei.

Viitoarea clădire se va încadra în aerul medieval al Ardudului, având imaginea unei cetăți. Aceasta va fi impunătoare și va putea găzdui evenimente de mare amploare.

18156839_1949745115256673_652303505730057990_n

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!