Sătmărenii întorc ajutorul primit la inundațiile din `70 și ajută orașul Beregovo-Ucraina cu 10.000 de euro

HomeActualitate

Sătmărenii întorc ajutorul primit la inundațiile din `70 și ajută orașul Beregovo-Ucraina cu 10.000 de euro

Consilierii locali sătmăreni au avut pe mese, joi, în ședința de consiliu local, un proiect maipuțin întâlnit, nefiind vorba nici de o asfaltări, nici

Consilier local nou in municipiul Satu Mare
Opt străzi din municipiu urmează să fie modernizate. Vezi care sunt acestea
Primăria Santău transmite „Sărbători Fericite” locuitorilor comunei
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Consilierii locali sătmăreni au avut pe mese, joi, în ședința de consiliu local, un proiect maipuțin întâlnit, nefiind vorba nici de o asfaltări, nici de investiții, nici chestiuni sociale, ci un gest de omenie față de unul din orașele înfrățite, Beregovo, din Ucraina.

Situația din Ucraina este încă destul de sensibilă, situația economică a anumitor zone unde au avut loc conflicte puternice fiind destul de sensibilă. Municipiului Beregovo, înfrățit cu Satu Mare încă în 2008, este unul dintre orașele care sunt la limita supraviețuirii, având dificultăți în funcționrea administrativă.

Aceștia au solicitat un ajutor de 10.000 de euro de la Satu Mare, bani care să le asigure funcționarea iluminatului public stradal și în instituții. Înainte să se supună la vot, consilierul Radu Roca s-a anunțat la cuvânt deodată cu primarul Kereskenyi Gabor, acestuia acordându-i-se prioritate.

„După cum afirmă primarul orașului nostru înfrățit, au probleme foarte mari în ceea ce privește serviciul public e iluminat stradal din municipiul Beregovo. Consider că și noi, dacă suntem în posibilitatea să întindem o mână de ajutor,putem să facem acest lucru. Pentru noi această sumă, de 10.000 de euro nu este extraordinară,dar pe orașul nostru înfrățit îi ajută în realitate. Așa cum am beneficiat și noi de ajutorul orașelor înfrățite Zutphen și Wolfenbuttel, după calamitățile naturale din 1970 consider că soarta ne-a dat ocazia ca și noi la Satu Mare să facem un gest pentru orașul Berogovo.”, a afirmat edilul.

După această explicație consilierul Radu Roca nu a mai luat cuvântul.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!