Scandal la Păulești. O familie riscă să inunde un sfert din comună – FOTO&VIDEO

HomeActualitate

Scandal la Păulești. O familie riscă să inunde un sfert din comună – FOTO&VIDEO

Început de săptămână cu scântei în localitatea Păulești, la doi pași de Satu Mare. Zona s-a extins atâtde mult din punct de vedere al construcțiilor î

Există și exemple pozitive, oameni care muncesc și nu se plâng. Păuleștenii au ieșit de dimineață, de la mic la mare la dat zăpada
Practic și transparent! Cum se fac angajările la întreținere într-o comună sătmăreană
Un primar din județ “se ia la trântă” cu Consiliul Județean din cauza unui drum
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Început de săptămână cu scântei în localitatea Păulești, la doi pași de Satu Mare. Zona s-a extins atâtde mult din punct de vedere al construcțiilor încât lumea care își face casă în zonă ține tot mai puțin cont de ceea ce este în jur și de cum afectează construcția lor împrejurimile, aceștia ghidându-se doar după respectarea dorinței lor.

Este și cazul unei familii care a blocat, prin construirea gardului lor, canalul colector al apelor pluviale din comună, care deservește o bună parte din comună. Rolul acestui canal este de a dirija apele provenite din ploi către rețeaua de canale construită pentru a scăpa localitatea de inundații. Oamenii au fost somați în urmă cu ceva timp să își mute înapoi gardul, de pe domeniul public pe proprietatea privată a lor, dar nu au dat curs acesteia, motiv pentru care primăria a intervenit. Totul s-a lăsat cu scandal, oamenii opunându-se vehement.

„Păuleștiul este așezat pe o zonă de șes! Pericolul inundațiilor este ridicat! Există un sistem de șanturi și canale de colectare a apei pluviale, unele colmatate altele astupate în mod inconștient! Un astfel de caz l-am avut pe strada Ghioceilor unde a fost opturat, astupat și ÎNGRĂDIT un șanț de colectare a apelor pluviale ce afecta tot Păuleștiul. După somații și discuții fără rezultat azi s-a luat măsura desființării deîndată pe cale administrativă a gardului construit pe domeniu public fără autorizație!
Rugăm cetățenii să nu facă modificări asupra canalelor și să consulte serviciul de specialitate al primăriei pentru executarea gardurilor de împrejmuire a proprietăților!”, afirmă primarul Bontea Zenoviu pe pagina sa de Facebook.

Oamenii s-au apărat că au aviz de la ANIF, cei care sunt deținătorii canalelor, dar deciziile acestei instituții au fost contrarae, atâta timp cât oamenilor le-au dat acordul pentru a ocupa canalul, iar primăriei i-a cerut să aducă zona la forma inițială.

Prin urmare, în ciuda vociferărilor și a opoziției proprietarilor, angajații primăriei au intervenit pentru demolarea gardului aflat pe proprietatea publica, iar proprietarii casei au primit termen o lună pentru a aduce zona la starea inițială, făcând astfel canalul funcțional.

20170508_130954 20170508_120303 20170508_115306 20170508_114859 20170508_114256 20170508_112943 20170508_120343

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!