Vasile Țânțaș, prima săptămână după gratii. Familia se revoltă

HomeActualitate

Vasile Țânțaș, prima săptămână după gratii. Familia se revoltă

Omul de afaceri Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia se află de o săpămână în spatele gratiilor în Penitenciarul Satu Mare. Acesta are de ispăș

Opt străzi de pământ au fost „predate” firmei care se va ocupa de asfaltarea lor. Peste un an vor fi asfaltate
Din cauza vremii reci, căpșunii de Satu Mare vor ajunge mai târziu în piețe
Festivalul Medieval de la Ardud, pus în scenă cu bani de la Bruxelles. Vineri sunteți așteptați la paradă în centrul orașului Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Omul de afaceri Vasile Țânțaș, proprietarul Hotelului Dacia se află de o săpămână în spatele gratiilor în Penitenciarul Satu Mare. Acesta are de ispășit o pedeapsă de un an de închisoare cu executare după ce Curtea de Apel Oradea l-a găsit vinovat de distrugerea unui monument istoric. El a fost încarcerat în data de 3 mai.

Procesul a fost deschis în 2015 de Direcția de Cultură Satu Mare,care cerea la acel moment un an de închisoare cu suspendare pentru omul de afaceri și plata a 767.000 de euro ca despăgubiri. Prima instanță l-a condamnat pe Vasile Țânțas la un an de închisoare cu executare și plata sumei amintite anterior, dar acesta a făcut recurs, iar în urma acestuia a rămas cu pedeapsa de un an de închisoare, fără plata sumei de aproape 800.000 de euro. Nici Mircea Drăgan, directorul Direcției de Cultură nu este încântat de soluția procesului, acesta preferând plata despăgubirii și nu închisoarea pentru omul de afaceri, iar familia cu atât mai puțin.

„Adică consolidez clădirea, bag bani în clădire, plătesc 500.000 de euro pentru un proiect, după care nu finalizez lucrarea şi mă bagă la puşcărie că nu am finalizat lucrarea.” , a declarat pentru Digi24 Benny Țânțaș, fiul omului de afaceri. 

Familia este revoltată pentru că Vasile Țânțaș a ajuns după gratii și searată dispusă să se adreseze CEDO pentru a-și găsi dreptatea care consideră că și-o merită.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!