Casa cu bârne a rămas fără bârne. Nici nu erau necesare

HomeActualitate

Casa cu bârne a rămas fără bârne. Nici nu erau necesare

După nu mai puțin de 11 ani, timp în care a devenit un reper pentru locuitorii municipiului Satu Mare, casa cu bârne, așa cum a fost cunoscută, a răma

Polițiștii rutieri sunt cu ochii pe șoferii indisciplinați din trafic
Suntem un oraș blocat. Circulația este dată peste cap de la un capăt în altul de oraș – VIDEO
Circulație cu restricții pe Drumul Careiului, vineri și sâmbătă. Evitați zona
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După nu mai puțin de 11 ani, timp în care a devenit un reper pentru locuitorii municipiului Satu Mare, casa cu bârne, așa cum a fost cunoscută, a rămas fără bârne. Conform unui studii finalizat recent, care verifica rezistența clădirii, se pare că bârnele nici nu erau necesare, pentru că structura casei de la colțul străzilor Rândunelelor cu Ștefan cel Mare nu reprezintă un pericol pentru trecători.

Prin urmare, din 2006 când au fost puse bârnele, acestea nu au făcut altceva decât să încurce traficul în zonă și nici într-un caz să adună un plus de siguranță. Se pare că acum, după ce bârnele au fost date jos, primăria va fi cea careva reabilita casa. Cel puțin aceasta este decizia instanței, care impune municipalității acest lucru.

Casa a fost în proprietatea statului din 1971 iar ulterior, în urmă cu câșiva ani, a pierdut proprietatea în favoarea unor persoane private. Cum clădirea s-a distrus în timp ce statul era proprietar, instanța a decis că e tot treaba statului și să o repare.

„Admite în parte cererea reclamantelor și dispune obligarea pârâților în solidar să efectueze lucrările de readucere a imobilului în starea de siguranță a exploatării, proporțional cu cota de 2/3 ce le revine din culpa comună a tuturor părților litigante în producerea prejudiciului. […] Or, pârâtul, prin proasta administrare a părții din imobil care se află în proprietatea lui a permis cauzarea prăbușirii acestuia și prin aceasta a periclitat siguranța tuturor locatarilor clădirii, precum și deprecierea ei, până când aceasta a ajuns în situația în care există în prezent”, se arată în decizia instanței.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!