Polemici și dispute în Consiliul Local. Tema: aprobarea construirii unui cartier privat

HomeActualitate

Polemici și dispute în Consiliul Local. Tema: aprobarea construirii unui cartier privat

  Consilierii locali ai municipiului Satu Mare s-au întrunit în ședință ordinară cu 21 de puncte pe ordinea de zi. Nimic nu anunța să fie o șe

Ministrul Ioana Bran dorește descentralizarea în Ministerul Tineretului și Sportului – Centrele de tineret și sport să ajungă în administrarea primăriilor
Incident de tot râsul. Cum a ajuns TIR-ul în această poziție pe podul de la Craidorolț
Accidente cu nemiluita în weekend, la Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

 

Consilierii locali ai municipiului Satu Mare s-au întrunit în ședință ordinară cu 21 de puncte pe ordinea de zi. Nimic nu anunța să fie o ședință lungă sau disputată, dar câteva fețe noi din public lăsau să se înțeleagă că există câteva puncte care sunt așteptate cu mare interes.

Punctul foarte așteptat făcea referire la trecerea în intravilan și aprobarea unui plan urbanistic zonal pentru un cartier de locuințe în zona Bulevardului Lucian Blaga, care numără nu mai puțin de 62 de loturi de pământ care ar urma să găzduiască locuințe.

Celor care au depus proiectul li s-a reproșat din partea consilierului Guntner că vin cu un plan ce prevede „gropi de rahat”, în partea din față a curții. Și a ținut-o așa până viceprimarul Albu i-a atras atenția să le spună fose septice,denumirea mai civilizată. Oamenii s-au revoltat,pentru că proiectul lor a primit aviz negativ de la comisia deurbanism, neînțelegând de ce, atâta timp cât au avut avizul de mediu. Consilierul Pugner a găsit o scuză: raportul de oportunitate era expirat. Investitorul, nervos, a amenințat cu DNA-ul, asta după ce s-a scăpat spună că și el e consilier local PSD și că la baza deciziei ar sta niște interese politice și polițe de plătit printre politicieni. După care a plecat din sală.

La cererea viceprimarului,  dat fiind faptul că actele au stat de 2 ani prin birouri, proiectul a fost doar amânat și nu amânat.

A urmat apoi un proiect care le cerea consilierilor locali să respingă introducerea în intravilan a unei parcele de pe strada Macului, unde exista intenția de a se construi pe viitor. Aici comisia juridică a dat aviz negativ respingerii, considerând că din punct de vedere legal nu are de ce să se respingă introducerea în intravilan, dar există alte explicații pertinente.

Le-a prezentat consilierul Ressler,care a afirmat că municipiul Satu Mare nu are puterea financiară de a se extinde așa cum ar dori-o dezvoltatorii imobiliari, care tot ce fac e să vândă parcele și să construiască, iar mai apoi să ceară primăriei să le introducă utilități sau să le asfalteze străzi.El consideră că prin construcția de străzi noi pe terenuri proaspăt introduse în intravilan, pe care mai apoi primăriei i se cere să le asfalteze, nu se face altceva decât să se redirecționeze bani spre acele proiecte, in loc să se dirijeze pentru aranjarea străzilor deja existente.

Consilierul Pugner a revenit la cuvânt, cu tema locuințelor din Bercu Roșu. Această zonă este una prevăzută ca și case de vacanță, cu un grad de ocupare a acestora, în acte, de maxim 15%. Consilieru ALDE afirmă că realitatea faptică este alta, adică în casele declarate ca fiind de vacanță locuiesc mulți oameni și afirmă că ar trebui găsită o soluție pentru a se rezolva situația.

S-a mai agitat pe subiect si consilierul Roca, poate mai mult enervat că primarul Kereskenyi nu îl are în plan pentru un post de viceprimar decât pentru că ar fi crezut că precipitându-se poate schimba ceva.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!