HomeActualitate

OPINIE!!!The new PSD sau cum devii hipster în lipsă de funcții

Situația politică din Satu Mare este așa cum o știe toată lumea și de fapt cum e peste tot în lume, mereu există nemulțumiți. Doar că pentru unii e gr

Un sătmărean, prieten cu Raed Arafat, mesaj despre protestatari:„ Păcat că ninge..As fi aruncat benzina pe ei”. El o cumpără mai ieftin?
AJOFM va organizare cursuri la Penitenciarul Satu Mare
Cele mai tari și mai puternice mașini off-road, în miniatură, sunt în acest weekend la Satu Mare, la Campionatul National OFF-ROAD 1:8 NITRO EDITIA 2017
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Situația politică din Satu Mare este așa cum o știe toată lumea și de fapt cum e peste tot în lume, mereu există nemulțumiți. Doar că pentru unii e greu să exprime nemulțumiri după ce o viață întreagă ( politică ne referim) au folosit un limbaj de lemn de apreciere și nu de nemulțumiri. Și și-au adaptat comportamentul situației.

Mai pe șleau spus, de când au pierdut puterea în Satu Mare ( da, o să ziceți că PSD nu a fost la putere niciodată în Satu Mare. Nu direct, dar din umbră a condus mereu), PSD-iștii nu se prea obișnuiesc cu postura de opoziție. Au testat-o puțin la început, nu le-a ieșit,pe urmă au intrat iar în negocieri, că de, poate poate ajung și ei a cincea roată la căruță, numa numa să fie pe traseul pe care trebuie. Dar nu a fost să fie.

Portița cea mai accesibilă era la Consiliul Județean, acolo unde după moartea lui Alexandru Panea a rămas liber postul de vicepreședinte. Sau a fost lăsat liber de cei de la UDMR tocmai ca să poată să îi joace pe pesediști și liberali cum vor ei. După ce și-au rezolvat probleme interne cu privire la cine e potrivit să ocupe funcția, cei de la PSD au descoperit că e prea târziu să mai și pună mâna pe funcție. Zice-se că Mircea Govor n-a stat pe gânduri și și-a făcut puțin jocurile pentru a ajunge managerul județului, închizând astfel drumul spre afirmare politică a celor din consiliul județean care ar fi putut ajunge vicepreședinte.

Așa se explică întoarcerea lui Ciprian Ardelean împotriva mânei care l-a hrănit, sau cel puțin l-a sfătuit vara trecută,aproape zi de zi, în prag de alegeri. Faptul că nu a ajuns, nici el, nici alt coleg, să primească funcția vizată, l-a făcut pe acesta să învețe cumstă treaba cu opoziția.

Și ce model să ia, dacă nu al hipsterilor atât de mult arătati cu degetul, ba la protestele pe OUG 13,ba pe tema protestelor care l-au îndepărtat pe Ponta. Ce li se imputa atunci hipsterilor? Faptul că au ieșit în stradă doar să fie văzuți și vorbesc doar să se audă, nefiind în temă cu nimic din ce susțin și fără să aibă soluție.

Ei bine, ședința de Consiliu Județean de marți a fost așișderea protestelor hipsterilor. The new PSD a apărut prima dată ca partid de opoziție, bulversat și parcă rătăcit în sarcinile care îi revin cu această funcție. A dat tonul consilierul Pop, care mai că avea în reflex să pună câte o întrebare la fiecare punct de pe ordinea de zi. A venit cu ceva mai elaborat Ciprian Ardelean, care a fost imaginea hipsterului, după ce și-a lansat mesajul s-a retras și a adoptat atitudinea împăciuitoare, de a nu crea polemici și de a face bine ca să nu fie rău.

După ani de zile în care nu au fost la spital nici pentru propriile probleme de sănătate, unii consilieri au găsit în legea administrației publice punctul în care se precizează că e sarcina și dreptul lor să viziteze instituțiile din subordinea Consiliului Județean. De fapt interesul era cel de a exploata o situaie conflictuală pentru a crea o alta și astfel niște avantaje mediatice și de popularitate, menite să aibe un cu totul alt rezultat decât cel prezentat public. Abordarea e de manual, din cele de manipulare, din primele capitole, fără prea multe rebusuri de rezolvat. Dar ceea ce nu e de manual e noua imagine pe care PSD a construit-o cu această ocazie.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!