Több mint 300 gyermekotthonban lakó gyermek ünnepelt együtt

HomeHirek Magyarul

Több mint 300 gyermekotthonban lakó gyermek ünnepelt együtt

Június 1-je, a Nemzetközi Gyermeknap, a kicsik által egyik legjobban várt esemény, különösképpen akkor, ha ez a nap tele van játékkal, szórakozással,

A kreatív toborzási módszerek hódítanak a nagyvilágban
Felborult gépkocsit hagytak a baleset helyszínén. A sofőrt hamar azonosították
Woco PSC Rom-lepesek a jovo sikereiert
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Június 1-je, a Nemzetközi Gyermeknap, a kicsik által egyik legjobban várt esemény, különösképpen akkor, ha ez a nap tele van játékkal, szórakozással, meglepetésekkel és ajándékokkal.
Ezen a napon azokról a gyerekekről sem szabad megfelejtkezni, akik életében nincs egy olyan hely, amit „otthonnak” hívhatnának, sem szülők, akik megtanítsák számukra, mit is jelent a gyermeknap.
Ennek okán a Szatmárnémeti Mária Egyesület immár második éve szervezi meg hagyományosan a gyermeknapi programját a hátrányos helyzetű gyermekek számára.
„Az idei már a második alkalom, hogy a „Mosoly a boldogság szigetén” program keretében a Mária Egyesület és a Transilvania Rádió, az idei évtől közösen a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatósággal (DGASPC), a Szamos Katasztrófavédelmi Felügyelőséggel (ISU), a határrendészettel, a csendőrséggel és a Szatmár Megyei Ifjúsági Igazgatósággal közösen, 300 gyermek részére szerveztünk gyermeknapi programot, a strand melletti ifjúsági táborban” – nyilatkozta Otilia Matioc szervező.
„Több mint 300 nevelőotthonban és árvaházban élő gyermek volt ma itt, a nántűi, a halmi, a brendi, az óvári, a barlafalvi és a szatmárnémeti otthonokból. Fogyatékkal és fogyaték nélkül élő gyermekek együtt játszottak és örültek a rendezvény által nyújtott lehetőségeknek.” – nyilatkozta Mariana Dragoș, a Szatmár Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője, aki munkatársaival közösen szintén a helyszínen volt a gyerekekkel.
A gyermekek láthatóan egész nap jól érezték magukat, ismerkedtek, barátkoztak és nagyon sokat játszottak. A napsütéses időben valódi piknik hangulat alakult ki. A szervezők különböző próbákkal és versenyekkel készültek a gyerekek számára, akik éltek is a lehetőséggel, egészen varázslatos hangulatot teremtve az ifjúsági táborban.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!