Condamnare cu repetiție. Presupușii criminali din Micula, din 2015, au fost condamnați din nou

HomeActualitate

Condamnare cu repetiție. Presupușii criminali din Micula, din 2015, au fost condamnați din nou

O poveste cu multe semne de întrebare și multe ezitări s-a creionat în jurul crimei din localitatea Micula, din toamna lui 2015, când o femeie de 81 d

Sute de copii au invadat Piața 25 Octombrie. Polițiștii nu i-au putut opri
Un bărbat din Negrești a dat foc casei fostei iubite
Beat, dar nevinovat. Cum au prins polițiștii din Tășnad un sofer „rupt” de beat, înurma unui accident
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

O poveste cu multe semne de întrebare și multe ezitări s-a creionat în jurul crimei din localitatea Micula, din toamna lui 2015, când o femeie de 81 de ani a fost ucisă în propria casă.

După crimă, la câteva zile, polițiștii au reținut două persoane și au anchetat în libertate încă un minor de 13 ani. Lor li se imputa moartea bătrânei, motiv pentru care au fost și arestați preventiv. Pe când credeau că s-au spălat pe mâini de acest caz, fiind treaba procurorilor de a-i condamna mai departe, o anchetă paralelă făcută de colonerul (r) Coroianu, le-a dat polițiștilor din nou de lucru, arestând alți doi suspecți.

Toți cei patru au fost ținuți în arest preventiv mai bine de șase luni de zile, nici unul din cei implicați în caz neîndrăznind să elibereze pe cineva, pentru că oricare dintre cei arestați ar fi fost eliberat, se prezenta o slăbiciune a sistemului: 1 – fie primele arestări au fost eronate și anchetatorii au fost superficiali sau 2 – Lipsa de profesionalism a poliției de a apleca urechea la o anchetă realizată de un pensionar și de a lua de bună orice informație, chiar dacă nu o poate verifica.

În cele din urmă, toți cei patru au fost condamnați.

„Tribunalul Satu Mare condamnă inc. L. B. (Lingurar Bela) la pedeapsa de 18 ani închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioada de 5 ani ca pedeapsă complementară; Aplică inc. minor V.C. (Varga Cristian) măsura educativa a internării într-un centru de detenţie pe o durată de 12 ani; Condamnă inc. T.L.M. (Toma Lajos Miklos) la pedeapsa de 18 ani închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioada de 5 ani ca pedeapsă complementară; Condamnă inc. L.G. (Lakatos Giani) la pedeapsa de 18 ani închisoare şi interzicerea drepturilor pe o perioada de 5 ani ca pedeapsă complementară; Deduce reţinerea şi arestul preventiv, în cazul tuturor inculpaţilor; Menţine măsura arestului preventiv faţă de cei patru inculpaţi”, se arată în hotărârea instanţei de atunci.

Dar această hotărâre a fost anulată de Curtea de Apel Oradea, care a trimis dosarul la rejudecare, considerând, că cel puțin doi dintre cei patru sunt nevinovați.

Doar că pentru unul dintre ei, a fost degeaba, pentru că a cedat psihic și și-a pus capăt zilelor în Penitenciarul Oradea.

Acum, cei trei rămași în viață și parte din proces au primit o nouă condamnare. Cei care i-au judecat de aceadtă dată au dat o soluție similară cu colegii lor dinainte, condamnare pentru toți trei, diferența făcându-o durata pedepsei, care este cu puțin mai mică. Și de această dacă cazul va ajunge pe curtea Curții de Apel Oradea, unde există toate șansele să fie respinsă din nou.

Colonelul (r) Coroianu s-a cerut să fie audiat în acest caz de către Curtea de Apel, considerând că observațiile sale pe marginea cazului pot fi definitorii, asta după ce el a fost refuzat de martor la procesul din Satu Mare.

În acest caz există toate șansele ca tegiversarea lucrurilor și ținerea în arest preventiv a acuzaților de peste un an și jumătate să dorească ascunderea unei erori judiciare, pentru care cei implicați nu au suficientă responsabilitate pentru a și-o asuma.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!