Szerdán lesz Tavi Bud temetése

HomeHirek Magyarul

Szerdán lesz Tavi Bud temetése

Tavi Bud szatmári folk zenész temetése június 7-én, délután 13 órától lesz az Amaci-úti temetőben. A virrasztóra kedden, egy nappal korábban kerül sor

Ki tölti meg vízzel az Ifjúsági Tábor medencéjét? Beny Țânțaș vagy az Apaserv?
Földrengés Szatmár megyében. Hol történt és mekkora erősségű volt.
Magyar Lóránd: Mi lesz a Szatmárnémeti 1-es Posta omladozó épületével?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Tavi Bud szatmári folk zenész temetése június 7-én, délután 13 órától lesz az Amaci-úti temetőben. A virrasztóra kedden, egy nappal korábban kerül sor, a temető kápolnájában.

A szertartáson, a nyitott koporsó mellett elbúcsúzhatnak tőle szerettei, barátai és ismerősei, akikkel felejthetetlen pillanatokat élhetett át az évek során. De most, egy utolsó ’Viszontlátást’ kell inteni, mielőtt teste végső búcsút vesz a földi világtól.

Tavi Bud június 5-én, hétfőn délután távozott az élők közül, miután kórházról kórházra járt, szerte az országban, anélkül, hogy az orvosok megtalálták volna betegségének okát, vagy kezelést írtak volna számára. Végül a nagyváradi kórházban érte őt utol a vég, 59 éves korába.

A Szatmár megyei román folkzene oszlopos tagjaként, fáradhatatlanul zenélt egy életen át, még azokban az időkben is, amikor a folk a kevésbé keresett zenei műfajok közé csúszott vissza.

Élete zenei tekintetben aktív volt, jelen volt minden a stílushoz köthető megyei és országos rendezvényen is, ahol bizonyságot tett tehetségéről és a közönséghez való baráti viszonyáról.

 

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!