Ki tölti meg vízzel az Ifjúsági Tábor medencéjét? Beny Țânțaș vagy az Apaserv?

HomeHirek Magyarul

Ki tölti meg vízzel az Ifjúsági Tábor medencéjét? Beny Țânțaș vagy az Apaserv?

A Szatmárnémeti Ifjúsági Tábor jól ismert helyszín úgy a szatmáriak, mint a különböző sportegyesületek körében is, akik az ország különböző pontjairól

Filmvetítések az Erdődi várnál. Egy kihagyhatatlan program
Nu doar românii fug în vestul Europei – 1,2 milioane de maghiari se pregătesc să părăsească Ungaria în următorul an
EXPEDICÓ SZIBÉRIÁBA Apa és fia életük útjára idulnak Szibériába
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A Szatmárnémeti Ifjúsági Tábor jól ismert helyszín úgy a szatmáriak, mint a különböző sportegyesületek körében is, akik az ország különböző pontjairól érkeznek, az év mondhatni bármelyik szakában, hogy a gyerekek és fiatalok számára remek kikapcsolódási lehetőséget kínálva tartsák meg foglalkozásaikat.
Mióta beköszöntött a jó idő gyakorlatilag nincs olyan hétvége, hogy a tábor területe üresen maradjon, legyen szó valamilyen szociális vagy sport rendezvényről. A nagy terület és a sportolási lehetőséggel felszerelt táborhely remek lehetőséget kíván szinten bármilyen szabadtéri sport- és közösségi tevékenység lebonyolítására.
Mindezek ellenére, egyetlen dolgot mégis fájlalnak úgy az üzemeltetők, mint a látogatók, mégpedig, hogy a tábor úszómedencéjében soha nincs víz.
Ez a helyzet nagyjából öt éve áll fenn, amióta a városi strand megvonta a vizet a tábori medencétől, hivatkozva arra, hogy ennek ellátása nem szerepelt a bérleti szerződésben.

„A városi termálstrand már évek óta egy magán cég számára van bérbe adva, viszont a 2009-ben aláírt szerződésben valóban nem szerepelt az ifjúsági tábor medencéjének üzemeltetése is, így a strandot működtető vállalatnak nincs semmilyen jogi kötelezettsége ezzel foglalkozni. Mi a városvezetés, szeretnénk orvosolni ezt a problémát, elsősorban azért, mert a tábor a városunk gyermekei és fiataljai számára biztosít foglalkozásokat. Ezért a legjobb az lenne, ha termál vizet biztosíthatnánk a medence számára.
Az egyetlen lehetőségünk megegyezésre jutni a strand üzemeltetetőjével, viszont amennyiben ez mégsem valósulna meg a városi vízellátó vállalatot fogjuk felkérni, hogy lássák el vízzel a medencét. Bár mivel ők nem tudnak termál vizet biztosítani, így csak hideg vízzel tudnánk feltölteni a bazint” – nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

Az elmúlt 7-8 év során számos felújítás zajlott a tábor területén. A motelt sikerült pontra tenni, a házikók is elfogadható állapotban vannak, a sportterület is jó állapotba került, így az egész táborhely jó körülményeket biztosít a fiatalok számára.
A városvezetés nem utasítja el a tábor üzemeltetésének átvételét, legyen szó a polgármesteri hivatalhoz vagy a megyei tanácshoz való csatolásáról, ugyanúgy a Sporthotelét sem, ugyanis így sokkal több fejlesztési lehetőséget lehetne megpályázni akár helyi szinten, akár az Ifjúsági és Sportminisztérium alapjából.

„Hiába vannak remek körülmények, ha hiányzik a lényeg. Egy víz nélküli medence gyenge hatást kelt, sőt egyenesen hülyén is néz ki. Ugyanakkor az étkeztetéssel kapcsolatban is lenne egy megjegyzésem, mégpedig, hogy az élelmem szállítását nem műanyag dobozokban kellene megoldani, hanem olyan fém tárolódobozokban, amelyek melegen is tartják az ennivalót és annyi kidobni való szemét se marad utána.
A szatmári ifitábor minden tekintetben igyekszik megfelelő körülményeket biztosítani, viszont ez a két dolog engem nagyon zavar, holott nem lenne nehéz orvosolni őket.” – nyilatkozta a táborban megszállt egyik gyermek édesapja”.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!