Elevii de după gratii. 30 de deținuți au fost felicitați și premiați la sfârșitul anului școlar

HomeActualitate

Elevii de după gratii. 30 de deținuți au fost felicitați și premiați la sfârșitul anului școlar

Într-un cadru festiv, 30 de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Satu Mare (16 la ciclul primar si 14 la ciclul gimnazial), au participat la activita

Mort de beat, pe străzile din Ardud. Polițiștii l-au oprit sa nu producă o tragedie
Deputatul PSD Satu Mare, Ioana Bran mizează în continuare pe o cooperare economică între România și China
Tu știi cum alegi o sală pentru nuntă? Citește aici trei criterii esențiale
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!
Într-un cadru festiv, 30 de deţinuţi încarceraţi în Penitenciarul Satu Mare (16 la ciclul primar si 14 la ciclul gimnazial), au participat la activitatea de încheiere a anului şcolar 2016-2017. Activitatea prezidată de directorul institutiei, comisar şef de penitenciare Romeo Poiană s-a desfăşurat in clubul unitătii, unde, de altfel s-au desfăşurat si orele de curs pe parcursul anului şcolar.
La ceremonie a participat doamna Ramona Costin, director al Centrului Scolar pentru Educatie Incluzivă, doamna invăţătoare Cornelia Jurcan cea care a asigurat predarea disciplinelor pentru absolvenţi, domnul comisar şef de penitenciare Paul Mărginean, şef Serviciu educatie şi asistenţă psihosocială şi personal responsabil cu activitatea de reinserţie socială a deţinuţilor.
        În discursurile ţinute de directorii celor două institutii mai sus amintite, au fost felicitaţi absolvenţii pentru eforturile depuse, s-au adus mulţumiri personalului din Biroul Educatie, iar la final, toţi absolvenţii au primit diplome de absolvire.
Ca serviciu public aflat în slujba comunităţii, Penitenciarul Satu Mare organizează cursuri de şcolarizare pentru persoanele custodiate urmărind compensarea deficitului şcolar şi prevenirea, în acest fel a recidivei, prin transmiterea unor valori fundamentale, formarea de deprinderi şi atitudini, care să determine comportamente prosociale.
Sursa: Penitenciarul Satu Mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!