Illegális bevándorlás – Negyvennégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

HomeHirek Magyarul

Illegális bevándorlás – Negyvennégy határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

44 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig Magyarország területén a rendőrök. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken

Hercegnőként láttad magad? Most valóra válthatod az álmod a Mesehintóval
A felújítás előtt még újabb sérülések történnek a Gyuszi-gödörben
A Jobbik dicséri a romániai korrupcióellenes harcot, és szeretné az RMDSZ-nél jobban támogatni az erdélyi magyarság ügyeit
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

44 határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig Magyarország területén a rendőrök.
A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken négy, szombaton negyven jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. Embercsempészés miatt egy gyanúsított ellen indult eljárás.
A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.
Az elmúlt héten Magyarország területén összesen 118 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 5-étől 11-éig – ez a szám 211 volt. A román és ukrán határszakaszon összesen 15 embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!