A tegnap érettségiző szatmári diákok nagy jegyet várnak a matematika és történelem írásbelin

HomeHirek Magyarul

A tegnap érettségiző szatmári diákok nagy jegyet várnak a matematika és történelem írásbelin

Szerdán tovább folytatódtak az érettségi vizsgák. A Szatmár megyei tizenkettedikes diákok matematikából, illetve történelemből, azaz a szaknak megfele

Lampionos könyvgyűjtés egy vidéki könyvtár számára
Szervezi az illegálisan parkoló autók elszállítását a polgármesteri hivatal. Hol fogják összegyűjteni ezeket?
Új megyei tanácsos: magánvállalkozó és prédikátor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Szerdán tovább folytatódtak az érettségi vizsgák. A Szatmár megyei tizenkettedikes diákok matematikából, illetve történelemből, azaz a szaknak megfelelő kötelező tantárgyól vizsgáztak.
A Mihai Eminescu Főgimnáziumban három szatmári középiskola diákjai vizsgáztak. Függetlenül attól, hogy ki melyik iskolából érkeztek, a vizsgáról való távozáskor magabiztosnak tűnek a tanulók.
Sem a történelem, sem pedig a matematika tételeket nem tartották különösebben nehéznek, sőt voltak olyan diákok is, akik szerint maga a vizsga könnyebb volt mint a hetekkel ezelőtti próbaérettségik.

„Mostanáig egyetlen próba sem tűnt különösebben nehéznek. Sőt könnyebbek voltak mint a próbaérettségik tételei, így szerintem a jegyeim is nagyobbak lesznek mint akkor. Remélem sikerül egy 8-as feletti médiát összehozni a végére, ugyanis jó átlaggal szeretnék zárni, mert egy angliai egyetemre mennék tovább, ahová csak jó médiával juthatok be” – nyilatkozta a Német-nyelvű Elméleti Líceum egyik diákja a matematika írásbeli után.

„Könnyű tételeket kaptunk. Nem tudom, hogy valóban könnyebbek voltak mint a próbaérettségin, vagy csak én készültem többet azóta, így a 8,50-es jegy nem kizárt, de ha 9-es kapnék az sem lepne meg” – mondta el a Kölcsey Ferenc Főgimnázium egyik tanulója.

Történelemből nem volt meglepetés a tegnapi vizsgán, ugyanis olyan tételeket kaptak a diákok, amilyeneket már a tanév során is megoldottak az iskolában.

„Nekem tetszett a történelem írásbeli. A legnehezebb talán a harmadik tétel volt, mint minden más eddigi vizsgán is. A Világháború utáni Romániáról kellett írnunk, majd fel kellett sorolnunk két olyan jellemvonást a kommunizmusból, amely Gheorghe Gheorghiu Dej idején volt érezhető.
Nem volt nehéz, ugyanis sokat foglalkoztunk ezzel a témával is a tanév során.” – mesélte a vizsga után az Mihai Eminescu Főgimnázium egyik tanulója.

A diákoknak már csak egy próbán kell túlesniük, méghozzá pénteken, amikor a választott tantárgyból vizsgázhatnak majd.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!