S-a finalizat dezinsecția. Sătmărenii ar trebui să poată sta liniștiți la terase și iarbă verde

HomeActualitate

S-a finalizat dezinsecția. Sătmărenii ar trebui să poată sta liniștiți la terase și iarbă verde

Lucrările de dezinsecție s-au desfășurat în perioada 28-30 iunie inclusiv, interval de timp în care s-au efectuat nouă curse cu avionul în vederea apl

După ce zeci de persoane au fost mușcate de căpușe, Primăria Satu Mare începe dezinsecția
De joi începe stropirea din avion pentru combaterea țânțarilor
Primăria cere companiilor de stat și private să lupte alături de ei împotriva căpușelor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lucrările de dezinsecție s-au desfășurat în perioada 28-30 iunie inclusiv, interval de timp în care s-au efectuat nouă curse cu avionul în vederea aplicării tratamentului chimic pe o suprafață de 2.500 de hectare.

Astfel, începând de miercuri și până vineri inclusiv au avut loc acțiuni de dezinsecție în zona centrală, în cele zece cartiere, au fost vizate parcurile, spațiile verzi de lângă unitățile medicale, de lângă unitățile de învățământ și alte spații frecventate de cetățeni. De asemenea, vă informăm că activitățile de dezinsecție aviochimică au cuprins inclusiv albia râului Someș, Pădurea Mare (între strada Dara și Dorolț) și Bercu Roșu.

Acţiunea de pulverizare s-a efectuat cu substanța K-Othrine ( insecticid profesional pentru combaterea insectelor zburătoare și târâtoare).

Pe această cale, îi rugăm pe cetățenii municipiului Satu Mare să ia în continuare măsuri de combatere și eliminare a unor potențiale focare de infecție a zonelor contaminate din subsolurile umede, casa scării, depozite, precum și în alte spații care ar putea fi contaminate, în vederea evitării unor infestări masive.

Sursa: Primăria Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!