Mihai Huzau tanácsos: „A környezetvédelmi speciális adót a szemétlerakónak kellene kifizetnie. De nem a mi dolgunk, hogyan.

HomeHirek Magyarul

Mihai Huzau tanácsos: „A környezetvédelmi speciális adót a szemétlerakónak kellene kifizetnie. De nem a mi dolgunk, hogyan.

Az ALDE helyi tanácsosa, Mihai Huzau hétfőn tartott sajtótájékoztatója keretében véleményét fejezte ki a hetek óta vita tárgyát képező speciális körny

Festészet mesterkurzus Szatmárnémetiben, egy neves festővel
A angolok is áttérhetnek a műanyag pénz használatára
A rács mögötti világ a szatmári börtönben — egy fogvatartott vallomásai
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Az ALDE helyi tanácsosa, Mihai Huzau hétfőn tartott sajtótájékoztatója keretében véleményét fejezte ki a hetek óta vita tárgyát képező speciális környezetvédelmi szemétadóval kapcsolatban. Ez az illeték három hónapja szerepel a szatmáriak szemétszámláján. Amolyan büntetés gyanánt a megye szelektív hulladékgyűjtésének elmarasztaló körülményei miatt.
Az adó bevezetése a helyi tanács döntése volt, még a februári hónapban, amikor Mihai Huzau volt az egyetlen, aki az illeték bevezetése ellen szavazott. Ő küldött is egy levelet a Környezetvédelmi Alap részére, érdeklődve, hogy kinek is kellene kifizetnie ezt az illetéket.
A válasz hamar meg is érkezett, amelyben jelezték, hogy az szóban forgó adót szeméttelep üzemeltetői kellene fizessék, mint környezetvédelmi illetéket.
„Tehát ezt az adót a Szamosdobi Szeméttelepnek kellene kifizetnie. Ahogy ők behajtják a pénzt a szemétszállító vállalatoktól, úgy kellene ezt az illetéket is rendezzék, nem pedig a városi tanács dolga lenne ezzel foglalkozni, és a szatmáriakat terhelni vele. Elvégre ez egy gazdasági kapcsolat két szervezet között” – fogalmazta meg álláspontját Mihai Huzau.
Továbbá hozzátette azt is, hogy Románia 2019-ig kell kifizesse ezt az illetéket az EU számára, illetve a lakosságtól beszedett speciális illetéket a jövőbeni számlák ellensúlyozásával kellene kárpótolni az adófizetők számára.
Az álláspontja nyomatékosítása érdekében a sajtótájékozóra Huzau meghívta Augusztin Solomajert is, aki nemrég a törvényszék színe előtt nyerte meg a Helyi Tanács határozatának elutasítását.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!