Elrettentő statisztika: kevesebb baleset, mégis több halott Szatmár megyében

HomeHirek Magyarul

Elrettentő statisztika: kevesebb baleset, mégis több halott Szatmár megyében

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség megbízott rendőrfőnöke, Stan Sorin Daniel sajtótájékoztatója keretében adott helyzetképet a Szatmár megyei közlek

Munkaidőben halt meg a szatmári CFR egyik mozdonyvezetője
Hasonlóan rossz tüntetést szerveztek, mint az út amelyért összegyűltek. Szatmárnémetibe jöttek a Bükkaljaiak, hogy az árnyékban pihenjenek
Több ezer parkolóbérlet! Mennyi pénzt kaszált az ADP tavaly?
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség megbízott rendőrfőnöke, Stan Sorin Daniel sajtótájékoztatója keretében adott helyzetképet a Szatmár megyei közlekedési balesetekről, ugyanis az elmúlt periódusban rengeteg súlyos közlekedési baleset történt, amelyek közül több emberi életet is követelt.
A közzétett adatok figyelemfelkeltőek és arra ösztökélik az érintetteket, hogy igyekezzenek megoldást találni a fennálló problémára. A rendőrfelügyelő elmondása szerint a 2017-es év baleseteit tekintve szám szerint kevesebbet mutat a statisztika 2016-hoz képest, viszont mégis több a halálos áldozat.

„Én nem rég vagyok a közlekedésrendészet élén, és ezalatt az idő alatt az okozott baleseteket tekintve elmondhatom, hogy sokkal kevesebb esetben volt befolyásoló tényező az alkohol, mintsem a törvényes sebesség be nem tartása. Ebben a tekintetben sajnos az utak állapota is befolyásoló tényezőként vehető számba, illetve az, hogy a megye gépjárműveinek száma megnövekedett. Sok esetben nagy teljesítményű gépkocsikról van szó, és sajnos sok autóvezető elég tapasztalatlan, ezért képtelenek biztonságosan közlekedni ezekkel a járművekkel. Bár a balesetek számát tekintve kevesebbről tudunk, mint a tavaly, viszont több a súlyos eset” – nyilatkozta Stan Sorin Daniel.

Ahogy mondta, idén nem az alkohol miatt okozott balesetek vannak előnyben, sokkal inkább a sebességhatár be nem tartása vezeti a halálba az utazókat. Ha ez a kettő ráadásul párosul, biztos a katasztrófa.

„Összesen három esetben utasították el a biológiai próbákat, általában nincs gond az autóvezetőkkel. Ha az ittas vezetés már nem akkora divat, viszont a száguldás mindenképpen az” – tette hozzá a rendőrfőnök.

Mindennek ellenére a közlekedésrendészet tovább folytatja a józan vezetést népszerűsítő kampányát „Zéró az ezerben” címmel, annak érdekében, hogy tudatosítsák a sofőrökben az alkohol és a drogok mellőzősének életmentő fontosságát.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!