Jó buli volt a L.E.S.Z. Feszt – Véget ért a háromnapos kisvárdai fesztiválparadicsom

HomeHirek Magyarul

Jó buli volt a L.E.S.Z. Feszt – Véget ért a háromnapos kisvárdai fesztiválparadicsom

A helybéliek mellett Magyarország számos pontjáról, sőt még külföldről is rengetegen eljöttek a július 6–8. között megrendezett harmadik kisvárdai L.E

Rovarirtó akció | a Szatmárnémeti közterületeken
Fogjunk össze és segítsünk Florin Bandici vőfélyen!
Tanácsok kánikula idején
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

A helybéliek mellett Magyarország számos pontjáról, sőt még külföldről is rengetegen eljöttek a július 6–8. között megrendezett harmadik kisvárdai L.E.S.Z. Feszt zenei fesztiválra. Szatmárnémetiből és Nagykárolyból is voltak látogatók.
Az elmúlt években sokat fejlődött az esemény, idén több mint hét helyszínen, számos világsztár mellett megjelent a magyar könnyűzenei élet legjava is, ami összesen több mint 100 előadót jelentett az idei fesztiválon. Mindezek mellett cirkuszi artisták, graffitys performance, break-táncosok, és megannyi szórakozási lehetőség színes kavalkádja várta a látogatókat. Mindez egybegyúrva, színesre pingálva, felhangosítva, megfűszerezve a helyszín különleges adottságaival, a festői környezettel, és mindennel, ami egy 3 napos önfeledt karneválozáshoz volt szükséges.

Csütörtöktől szombatig a fekete esőfelhők is rá-rá ijesztettek olykor a bulizókra, de ahogy a mondás tartja az időjárás egy igazi fesztiválozót egyáltalán nem hátráltathat meg. Ez valóban így történt: csütörtökön hatalmas volt a buli, Gangszta Zolee, a Wellhello, Majka és Curtis, a Beatrice, az Ossian és még sokan mások gondoskodtak a kiváló hangulatról.

Pénteken a nagyszínpadon Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a Punnany Massif mutatkozott be, amit a Hiperkarmához hasonlóan már-már kiéhezve várt a LeszFeszt népe. A banda és a közönség rég nem látott harmóniában nyomta végig a közel másfél órás koncertet, sőt, a LeszFesztezők egy snitt erejéig még az új Punnany klipben is szerepet kapnak majd. Borzasztóan jó koncert volt, talán még az a Tankcsapda rajongó is élvezte, aki az elején még a középsőujját az ég felé szegezve lépdelt kissé koordinálatlanul a sörsátor irányából a Nagyszínpad felé.


Ezután a Tankcsapda őrületes pirotechnikai elemekkel tarkított show-val készült a koncertre amit egy szintén erősen lelkes közönség fogadott. A Tankcsapda egy vérprofi bandává alakulhatott az elmúlt évtizedben. Néha már furcsa volt, hogy mennyire ridegül precíz, pontos, és a megalomán elemekkel próbálják megnyerni a közönséget.
Pénteken még az Ocho Macho, Belga, a Prosectura, a Hiperkarma, és az Alvin és a Mókusok is nagy tömegeket mozgattak meg, természetesen sokan ácsorogtak és buliztak a kisebb színpadok előterében is.

A szombati nap első fele egy jókora zivatarral színesített villámcsapás parádéval indult, de ez egyáltalán nem zavarta a Vad Fruttik, vagy a Rockszínpadon játszó Auróra zenekarra érkezőket.
Az Emir Kusturica And The No Smoking Orchestra formáció arról híres, hogy bárhol képesek hatalmas bulit és jó hangulatot teremteni maguk körül. Ez ezúttal sem volt másképp, hiszen a Buenos Aires-től Moszkváig, a fél világot bejárt neves zenekar Kisvárdán is szépen megtáncoltatta a hömpölygő tömeget a híres világzenéjével. Amikor pedig felcsendültek a macskajaj jól ismert balkáni hangzású akkordjai, a közönség egyszerűen megőrült.


Fél órával később már a Halott Pénz következett, akiknek a koncertjén a fesztivál közönsége egyszerre köszöntötte fel a banda kisvárdai származású basszusgitárosának édesapját, aki éppen a közönség soraiban foglalt állóhelyet.
Marsalkó Dávid és Járai Márk a Halott Pénz frontemberei pedig bebizonyították újra azt, ami nem volt kérdés: Értenek a közönség nyelvén. Vadiúj és régebbi slágereikkel igazi koncerthangulatot teremtettek, fiatalok és idősebbek teli torokból énekelték a srácokkal a legfelkapottabb dalszövegeket.

A Hell Arénában a zárás előtti percekben még tombolt a közönség, a helyi lemezlovas, Vasco utolsó számánál a tömeg nem akart mozdulni, inkább egy emberként énekelték a tavalyi futball Európa-bajnokság nem hivatalos magyar indulóját, az “éjjel soha nem érhet véget” című slágert.

A hazai, magyar előadók között továbbá olyan nagy neveket találkozhattak a fesztiválozók mint Sterbinszky, Chris Lawyer, DJ Dominique, Depresszió, DJ Budai, The Carbonfools, Belocca, Pierre Maddox, Supernem, FISH!, Rómeó Vérzik, Purebeat, The Biebers, Dj Szecsei, Newl & Zola, Leander Kills, The Silver Shine, Spoon 21, Soulwave, Cloud 9+, Aurora, New Level Empire, Hiperkarma, Edo Denova, Yamina, Maszkura és a Tücsökraj, Monkeyneck, Prosectura, colorStar, Óperentzia, Jackwell, Ferenczi György és a Rackajam, Drop The Cheese, Karmapirin, Kardos Horváth János, Szükségállapot, Radar, VASCO, DJM, Csángálló, Roberto Rios x Dan Spars, Üllői Úti Fuck, Szüret Utcza, Dorombal, Ordiman, Dj Vodi, AWS, Kory, Varázsszakáll, Kócos Cirkusz, DJ Sarkady és még sokan mások.

Összességében az olykor beköszönő esőfelhőket leszámítva remek volt az idei L.E.S.Z. Feszt hangulata, a színpadi produkciók ütősek voltak, a helyszín mint minden évben kellemes környezetnek bizonyult. Kajából és piából nem volt hiány, ami pedig az árakat illeti teljesen korrekt módon lehetett vásárolni a bódék és standok árusai közül, egészen széles választékban.
A járókelők között rá lehetett ismerni szamári, és nagykárolyi arcokra is, hiszen Szatmár megyéhez Kisvárda közel van, így miért ne használnánk ki mi is a környék adta lehetőségeket.
Érdekes módon a fesztivál mindenféle politikai hatástól mentesnek. Nem voltak sem kampány-plakátok, sem pedig politikai beszédek. Egy kék öltönyös úriember sem akart a színpadra állni és mosolyogva valami jót kívánni, ezáltal kedveskedni a részeg-embereknek. Big Like!

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!