Colegiul Mihai Eminescu nu mai e cel mai bun? Ce liceu l-a întrecut la ultima medie de admitere în clasa a IX-a

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Absolvenții de clasa a VIII-a au aflat de curând liceele la care au ajuns, în urma repartizării computerizate pe baza opțiunilor lor și a mediilor pe care le-au obținut la Evaluarea Națională.
Lista corespunzătoare fiecărui liceu și a fiecărei specializări din cadrul liceului a fost publicată pe site-ul Ministerului Educației, unde de asemenea au fost publicate și ultimele medii de admitere în fiecare liceu.
Surpriza face că în acest an ierarhia liceelor din Satu Mare s-a schimbat. Dacă până acum ne obișnuisem ca cea mai mare bătălie să fie pe locurile de la Colegiul Național Mihai Eminescu, acolo unde ultima medie de admitere era încă extrem de mare, se pare că de această dată lucrurile sau altfel.
Ultima medie de admitere la CNME este 7,74, la profilul Umanist, specializare Ștințe Sociale. Tot aici s-a înregistrat și anul trecut cea mai mică medie de admitere, respectiv 7,18. La celelalte patruspecializări mediile sunt între8,50 și 9,60.
Liceul care a depășit Colegiul Nașional Mihai Eminescu în acest an este Colegiul Național Ioan Slavici, acolo unde cea mai mică medie de admitere este 8,03. Toate mediile de admitere la profilele acestei instituți de învățământ sunt între 8 și 9,16, aceasta din urmă fiind cea mai mare medie de admitere, la profilul Matematică Informatică.
În ceea ce privește al treilea cel mai bine cotat liceul din Satu Mare, ColegiulNațional Doamna Stanca, situația nu mai e cea din urmă cu câțiva ani, când mediile erau aproape de cele de la Colegiul Mihai Eminescu și bătălia pe locuri era una extrem de mare. Nici o medie de admitere nu atinge nota 9, cea mai mare dintre toate fiind 8,29.Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “Colegiul Mihai Eminescu nu mai e cel mai bun? Ce liceu l-a întrecut la ultima medie de admitere în clasa a IX-a

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *