Sătmărenii, cei mai mari iubitori de teatru din România. Ce spun cifrele

HomeActualitate

Sătmărenii, cei mai mari iubitori de teatru din România. Ce spun cifrele

La finalul primului an de mandat, conducerea municipiului a prezentat un bilanț în care au cuprins toate capitolele deactivitate a primăriei și a inst

Un pompier din Satu Mare a câștigat premiul întâi la aruncarea greutății la Campionatul de atletism
Doi mari maeștri fruntași după trei runde! Joi are loc confruntarea directă
Pompierii au avut weekend greu. Un incendiu a mistuit o bucătărie de vară din Oar
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La finalul primului an de mandat, conducerea municipiului a prezentat un bilanț în care au cuprins toate capitolele deactivitate a primăriei și a instituțiilor subordonate. Unuldintre capitole a fost și cultura,domeniu despre care edilul consideră că are parte de o îmbunătățire față de ceea ceînsemna el în mandatul trecut.
Un aspect foarte important prezentat este cel al teatrului, care se pare că poziționează municipiul Satu Mare într-un top la nivel național.„În ceea ceprivește Teatrul de Nord am constatat că avem cei mai mulți abonați raportațila populație, din România. Numărultotal de spectatori afost de 24,718 din care 3137 au fost abonamente. ”,declară primarul.
Este de apreciat că Teatrul de Nord a început în ultimii ani să schimbe politica cu privire la public și atragerea lui, precum și eliminarea distanțelor dintre scenă și spectatori, în afara pieselor de teatru, ceea ce se vede în cifrele prezentate anterior.
Și Filarmonica are parte de o schimbare, una de program, vacanța muzicanților fiind scurtată, pentru a putea lua parte la o serie de evenimente, în aer liber.
În total, din iulie anul trecut și până în prezent au fost organizate 66 de evenimente, cele mai marifiind Târgul de Crăciun, Zilele Orașului și Samfest Jazz International.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!