Sătmărenii au 15zile să își curețe terenul de Ambrosia, altfel plătesc amenzi între 1000 și 2000 lei

HomeActualitate

Sătmărenii au 15zile să își curețe terenul de Ambrosia, altfel plătesc amenzi între 1000 și 2000 lei

Primăria municipiului Satu Mare, în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Poliția Locală desfă

Strada Nicolae Iorga a intrat în reabilitare din această dimineață
Cozma și Bretan fac dezvăluiri. Echipamente sportive, suplimente și cafea, modul de a spăla banii de la Olimpia
Noroc cu vremea bună! Primăria repară, în sfârșit, scările de urcare pe Podul Decebal
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primăria municipiului Satu Mare, în colaborare cu Agenția pentru Protecția Mediului, Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Poliția Locală desfășoară în această perioadă o acțiune generală de salubrizare a terenurilor neîntreținute și de combatere a Ambroziei de pe raza municipiului Satu Mare.
În cadrul acțiunii au fost identificate până în prezent mai multe terenuri private care sunt infestate cu Ambrozia ( Iarba Pârloagelor). Astfel, au fost transmise până în prezent proprietarilor, persoane fizice și juridice, 16 somați care au vizat o suprafață de aproximativ de 26 hectare.
Proprietarilor li s-a adus la cunoștiință faptul că au, conform legii în vigoare, obligaţia să desfăşoare lucrări de combatere şi distrugere a ambroziei, pentru evitarea răspândirii ei. În acest sens, aceștia au fost înștiințați prin intermediul somațiilor că au la dispoziție 15 zile pentru a desfășura lucrări de salubrizare, inclusiv de combatere a Ambroziei de pe terenul pe care îl au în proprietate. Dintre cei 16 proprietari somați, 8 dintre ei au luat până în prezent măsuri pentru combaterea vegetației.
Cei care nu se vor conforma legi în vigoare vor fi fost sancționați de Poliția Locală, conform HCL 33/2011 privind stabilirea unor contravenţii în domeniul edilitar – gospodăresc, ordinii, curăţeniei şi igienei publice în municipiul Satu Mare. Amenda pentru nerespectarea acestei obligații de salubrizarea și întreținere a terenurilor este cuprinsă între 1.000- 2.500 de lei.
Pe această cale, rugăm cetățenii municipiului Satu Mare să înțeleagă importanța combaterii ambroziei și să ia măsuri pentru eliminarea acestei plante considerate extrem de periculoase pentru sănătatea publică.
De asemenea, facem un apel către cei care cunosc existența

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!