Controale în zona Oașului de către poliția rutieră

HomeActualitate

Controale în zona Oașului de către poliția rutieră

Au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste  31.000 lei.  Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării

O patiserie din Negrești Oaș și doi crescători de animale au fost amendați de inspectorii DSVSA
Polițiștii locali „au luat pe sus” patru prostituate din zona Electrolux. După ce le-au amendat le-au pus să facă și curățenie
Weekend plin de sancțiuni! 33 soferi se alătură pietonilor
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Au fost aplicate 61 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste  31.000 lei.  Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce, 22  permise de conducere  pentru  abateri ca : conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului(20), depășirea limitei de viteză (1), neprezentarea la sediul Poliției în termenul legal pentru a anunța evenimentul rutier soldat cu pagube materiale și pentru întocmirea actelor de constatare(1).

De asemenea, polițiștii rutieri au întocmit  15 dosare penale  pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și un dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul pe drum public fără a poseda permis și conducea unui unui autovehicul sub influența alcoolului.

 

Exemple de infracțiuni:

Polițiștii rutieri au identificat pe raza localității Bixad, un bărbat de 50 ani, din localitate, care conducea un autoturism deși consumase băuturi alcoolice.  Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că  cel în cauză avea o alcoolemie de  0,76  mg/l alcool pur în aerul expirat;

Tot pe raza localității Bixad, a fost identificat un bărbat de 67 de ani, din Bixad, care conducea un autoturism prin localitate, având o concentrație alcoolică de 0,69 mg/l.

De asemenea, a fost identificat  un bărbat de 41 ani, din Racsa, care conducea un autoturism în Racșa, având la testarea cu aparatul etilotest o alcoolemie de  1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat;

Poliţiştii  rutieri, au  oprit pentru control un  autoturism  care circula prin  localitatea Vama,  fiind  condus de un sătmărean de 34 ani.

Aceștia,  au constat că cel în cauză nu deținea  permis de conducere de nici o categorie. Fiind testat cu aparatul etilotest s-a constatat că  cel în cauză avea o alcoolemie de  0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat;

Conducătorii auto în cauză au fost conduși la spital unde le-au fost prelevate mostre de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În  cursul zilei de ieri, polițiștii rutieri ardudeni împreună cu specialişti R.A.R. , au efectuat o acţiune pe linie rutieră, pe raza de competență,  ocazie cu care au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale în valoare 1.740  lei, pentru abateri ca: lipsă dotare autovehicul- 7, defectiuni tehnice -3, I.T.P. expirat – 1, lipsa acte-1. Totodată, au  retras un  certificat de înmatriculare .

 Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia asupra riscurilor la care vă supuneţi dacă alegeţi să conduceţi după ce aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!