CUM SĂ FACI BANI DIN MINERIT | MINERI DE BITCOIN ÎN SATU MARE| ALTERNATIVA MINERITULUI CONVENȚIONAL CONVERTITĂ ÎN BITCOINS

HomeActualitate

CUM SĂ FACI BANI DIN MINERIT | MINERI DE BITCOIN ÎN SATU MARE| ALTERNATIVA MINERITULUI CONVENȚIONAL CONVERTITĂ ÎN BITCOINS

În lume fenomenul BITCOIN ia amploare pe zi ce trece. Dacă la început puteam să cumperăm o pizza cu 10.000 de BTC acum cu aceeasi suma ai putea să îți

Sens giratoriu lângă Liceul Teoretic German “Johann Ettinger”
Accident pe strada Independenței. O bătrână a fost lovită pe trecerea de pietoni
Cadavru găsit plutind în Someș. Era atât de tânăr…
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În lume fenomenul BITCOIN ia amploare pe zi ce trece. Dacă la început puteam să cumperăm o pizza cu 10.000 de BTC acum cu aceeasi suma ai putea să îți cumperi propria ta insulă, câteva mașini de colecție și să trăiești fericit până la adânci bătrâneți. Mai exact, 10.000 de BTC sunt echivalentul acum a 31.000.000 milioane de dolari. Cine a avut inspirația să investească la început în această monedă, azi traiește liniștit.

Mulți antrepenori dar și oameni din sfera privată investesc sume între 400 de euro și 5000 de euro în aparate de minat care caută în combinații algoritmice, aceste monede virtuale pe care nimeni nu le vede, nimeni nu a pus vreodată mâna pe una și pe care statul sau băncile, nu le pot impozita. Dispozitivele cu cât sunt mai performante cu atât reușesc să mineze și să descopere mai bine monede. Mai exact, un grup de 25 de mineri se unesc ca să deșlușească tot felul de ecuații care le varsă bitcoini. Cel care descoperă ecuația finală în grup primește jumătate din monedele găsite iar restul sunt împărțite în mod egal între restul 24 de membrii.
Investitia initiala este amortizata intre 1 luna si 3 iar mai apoi singura investitie pe care o mai face cel care are un astfel de miner este cea la energia electrica, dar care si in acest caz, se imparte la toti cei 25 din grup. In functie de fluctuatiile monedei la bursa, cu cât minezi mai mult si reusesti să primești monede cu atât mai câștigat devii. Dacă la început se primeau 10-20 de monede zilnic cu un calculator normal de acasă, acum acest lucru este imposibil. Se câstigă maxim 1/5 BTC in cazul în care ai un miner foarte puternic.

Odată ce ai strâns monede, le poti transforma în bani reali, poți face cumpărături cu ele, le poti reinvesti sau strânge pentru că moneda crește într-un de la lansarea ei pe piata. Astăzi, 08.06.2017, data la care scriem acest material, valoarea unui bitcoin este de 3267 de dolari și creste continuu.

În Satu Mare exista doi astfel de mineri din câte știm noi, dar doar pe unu l-am putut contacta să ne vorbeasca despre experiența sa cu astfel de aparat. Bogdan Tincu, cel pe care îl puteți găsi și pe Software by TINCU are un astfel de aparat nou adus în oraș  de la Londra și pe lângă faptul ca nu vrea să ne zică exact câți bani se câștigă pe zi, spune că și locația acestui miner este secretă și are în permanență un om care o supraveghează.

“Cred că cel mai important în acest moment este să înțeleagă lumea necesitatea acestor monezi. Încercăm zilnic să ne facem viața ușoară , să găsim metode alternative de a câștiga bani, de a lucra cât mai usor și de a reuși în ceva în ce mulți nu au aceasta șansă. La început eram un naiv care credea că  poate face acest lucru cu un calculator bun care are o placa video bună și un procesor puternic. La început, in 2014 așa era, acum e nevoie de adevarați monștrii cu plăci video, răcire pe apă sau alte metode, permanentă supraveghere și implicare 24/7. Din păcate acum este foarte greu să investești în aceste mașinării pentru că prețul lor a crescut de la 400-500 de euro la câteva mii, ba chiar în unele cazuri, zeci de mii de euro. Totuși, mai sunt puține monede în comparație cu 2014 când erau peste 12.000.000 de minat. Acum mai sunt undeva la 5-6 milioane și numărul celor care mineaza crește zilnic. Îmi pare rău că nu am investit și crezut în această monedă acum 2 ani când am auzit de ea, acum eram foarte câștigat” mai adaugă Bogdan.
Vedem astfel că dacă ai cunoștințe de IT poți să faci bani până la urmă doar stând și supraveghiind un aparat care face treaba pentru tine. Din statistici aflăm că românii sunt foarte mulți care mineaza și care fac tranzacții cu Bitcoin. Aceștia plătesc excursii, concedii în cele mai luxoase locuri de pe pământ, bilete de avion, ba chiar există în București un ATM de unde poți scoate lei de pe un card special BITCOIN.

sursa foto: Playtech

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!