Legea nu-i la fel pentru toată lumea.Viitoarea prefectura așteaptă sa fie pătată cu sânge?

HomeActualitate

Legea nu-i la fel pentru toată lumea.Viitoarea prefectura așteaptă sa fie pătată cu sânge?

După ani în care nu a fost altceva decât o alt ruina abandonată a municipiului Satu Mare, clădirea prefecturii  de la intersecția străzilor Cuza Vodă

Un autobuz Transurban a luat foc în mers. Erau pasageri în interior
Aproximativ 20.000 de maghiari din județul Satu Mare votează astăzi în cadrul alegerilor parlamentare din Ungaria
Istvan Kovacs – ARBITRU FIFA – Povestea succesului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

După ani în care nu a fost altceva decât o alt ruina abandonată a municipiului Satu Mare, clădirea prefecturii  de la intersecția străzilor Cuza Vodă și Mircea cel Bătrân prinde viata și culoare.
Conducerea instituției a reușit sa introducă investiția pe lista cu proiectele finanțate de Guvern, astfel ca în prezent se lucrează la aceasta clădire, care va adăposti, pe lângă Prefectura, și instituții subordonate.

Doar ca nu totul se petrece atât de legal pe cât ar trebui. Firma care a câștigat proiectul nu este tocmai atât de atenta cu respectarea legislației privind siguranță în munca cum ar trebui. Deși lucrează la inaltime, muncitorii nu par sa aibă nici o măsură de siguranță luata, nici măcar căști, cu atât mai puțin alte elemente. Și nu este vorba doar de unul dintre angajați, ci de toți cei surprinși în poza de cititorul care ne-a trimis Sesizare.

“Art. 15. – Toti cei care lucreaza in conditiile lucrului la inaltime, indiferent de domeniul de activitate, vor purta echipament individual de protectie, specific eliminarii pericolului caderii in gol.
Art. 16. – Componenta echipamentului individual de protectie pentru lucrul la inaltime se va stabili si se va acorda in functie de domeniul de activitate, complexitatea tehnologiei aplicate, specificul conditiilor de munca si de recomandarile “Normativului-cadru de acordarea echipamentului de protectie si a echipamentului de lucru”, elaborat de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.
Art. 17. – Este interzisa utilizarea echipamentelor individuale de protectie care nu sunt realizate si certificate in conformitate cu standardele si normativele de echipamente de protectie in vigoare.
Art. 18. – Echipamentul individual de protectie specific eliminarii pericolului caderii in gol trebuie suplimentat, de la caz la caz, cu echipament individual de protectie pentru combaterea riscurilor de accidentare si imbolnaviri profesionale, specific activitatilor desfasurate la inaltime.”, sunt doar câteva indicații din legislație cu privire la munca la inaltime.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!