Țara Oașului „fierbe” de la un capăt la altul. Orgoliul, ambiția și rivalitatea, nasc conflicte în mai multe localități

HomeActualitate

Țara Oașului „fierbe” de la un capăt la altul. Orgoliul, ambiția și rivalitatea, nasc conflicte în mai multe localități

În această lună, Țara Oașului a fost un adevărat furnicar. Peste 50% din locuitori sunt plecați la muncă în străinătate, iar august este luna în care

Drumul inundat din județ unde consilierii PSD și ALDE vor să asfalteze, dar primarul se opune
Accident cu cinci victime în comuna Călinești Oaș
300 de persoane curăță mizeria lăsată de alții în jurul barajului de la Calinești
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În această lună, Țara Oașului a fost un adevărat furnicar. Peste 50% din locuitori sunt plecați la muncă în străinătate, iar august este luna în care ei se întorc acasă și își pun la punct lucrurile pe care le au de rezolvat aici.
Dar nu doar de binele propriu se interesează cei care muncesc în străinătate, ci și de cel al comunității din care au plecat și unde petrec aproximativ o lună pe an.
Ultima săptămână a fost una de foc în Țara Oașului, după ce în mai multe localități au avut loc dispute administrative. Prima dintre ele a fost în Orașul Nou, acolo unde locuitorii din Prilog s-au prezentat în număr mare la primar pentru a afla ce planuri are cu privire la infrastructura din localitatea lor, una care este demnă de secolul trecut și nu de mașinile moderne pe care ei le au.
Al doilea scandal a pornit la Certeze, acolo unde lumea s-a revoltat vocal în fața primăriei, pentru a-i cere primarului apă și canalizare în localitatea lor, proiectul fiind unul care nu s-a finalizat de ceva vreme iar oamenii nu au nici acum apă curentă.
Cel de-al treilea scandal este unul mai interesant, pentru că nu are loc între locuitori și administrație, ci în sânul administrației publice. Primarul din Călinești Oaș a pornit o revoltă împotriva consilierilor locali PSD și ALDE, pe care îi acuză că blochează activitatea primăriei. Aceștia nu s-au prezentat la ședintele de consiliu local de trei ori până acum, edilul afirmând că în acest fel nu se pot vota o serie de proiecte importante, precum modernizarea unor unități de învățământ care alfel nu primesc autorizații de funcționare.
Scandalul tinde să fie doar la primul episod, pentru că edilul șef vrea să dizolve Consiliul Local și să organizeze alegeri anticipate. Și cum nici o campanie electorală nu s-a desfășurat până acum în Oaș fără scandal, e lesne de înțeles că dacă la Călinești se vor organiza alegeri anticipate, comuna va „fierbe” și tensiunile vor fi la ordinea zilei.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0