Un investitor austriac a vrut să facă fabrică de îmbuteliere a apei plate și minerale lângă Satu Mare…de ce le-a eșuat planul

HomeActualitate

Un investitor austriac a vrut să facă fabrică de îmbuteliere a apei plate și minerale lângă Satu Mare…de ce le-a eșuat planul

Conform celor spuse de localnicii din zonă, care la rândul lor se bazează pe teste făcute de specialiști, apa de la izvorul de la intrare în orașul Ar

Un șofer rupt de beat a fost oprit de polițiștii din Ardud și lăsat fără permis
La Ardud începe colectarea selectivă „O localitate mai curată începe de la tine!”
Bărbat desfigurat de flăcări. A încercat să aprindă focul în sobă
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Conform celor spuse de localnicii din zonă, care la rândul lor se bazează pe teste făcute de specialiști, apa de la izvorul de la intrare în orașul Ardud este cea mai pură apă de pe raza județului Satu Mare. De aceasta știu doar locuitorii din zonă și cei care se interesează special de acest domeniu.

Unii dintre cei din a doua categorie, au fost, la un moment dat, și niște austrieci, care au aflat de izvorul de la Ardud și au verificat puritatea apei. Ei au fost atât de încântați de ce au găsit acolo încât au vrut să investească rapid într-o fabrică de îmbuteliere a apei minerale și plate.

Aceștia s-au lămurit că lucrurile nu sunt așa simple în România, demersul lor fiind oprit, la acea vreme, de consilierii locali.

„Consilierii s-au opus, au zis că nu pot ei să vândă străinilor resursele noastre naturale, că ar trebui românii să se bucure de ele, nu străinii. Și așa a rămas izvorul așa cum e acum , fără investiție”, afirmă Ovidiu Duma, primarul din Ardud.

Pe consilieri nu i-a mișcat nici oferta austriecilor de a lăsa, în afara fabricii, o țeavă cu apă, din același izvor, din care oamenii locului să continue să se aprovizioneze. Astfel, acum apa care putea produce bani pentru localitate și indirect și pentru locuitorii din Ardud, curge pe șanț.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!