Körforgalom, egy rejtély vagy egy kihívás?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Egyik gépkocsivezetőt vették észre a mai napon amint a Burdea sarok előtt lévő körforgalomban angol módon körözgetett.

Az az telejes ellentétesen. Ami viszont igazán furcsa, a személygépjárműnek román rendszáma volt, tehát valószínűleg a jármű vezetője tisztában volt a romániai közlekedési szabájokkal. Úgy tűnik manapság semmi sem állíthatja meg egy autós akaratát hogy ott közlekedjen ahol csak akar. Ehez kifejezetten nagy akarat és bátorság kell.

Ám ha a kedves személygepjármű vezetője épp olvassa ezt akkor bemutatjuk neki a törvényt amely a körforgalomra vonatkozik.

OUG 195/ 2002 A törvény következő képpen szól: ” A kereszteződésekben, amelyekben megfelelő képpen vannak elhelyezve körforgalmak és ezt jelző táblák, azokban a körforgalom belsején haladó autók élveznek elsőbséget”

” Amennyiben egy személygépjármű vezetője hirtelen manővereket hajt végre, menetirányt változtat, vagy akár sort változtat, sávot változtat, tolatást hajt végre akkor ezeket megfelelő képpen kell jelezni időben annak érdekében hogy a forgalom rendjét ne borítsa fel és egyik forgalomban résztvevő életét ne veszélyeztesse.”

” Egy kereszteződés amely körforgalommal van ellátva és közepén van egy emlékmű, ezt egy kör alakú tábla jelzi “Intersecție cu sens giratoriu”. Ezek a körforgalmak megfelelő képpen vannak irányítva és további szabájokat kell figyelembe venni. – A személygépjárművek jobb oldalról kerülik meg a körforgalomat ahogyan a körforgalom előtt elhejezet jelzőtábla is mutatja.”

” A személygépjárművek amelyek az első sávon közlekednek jobbról azok minél jobb oldalibb irányban kell hogy közlekedjenek a kereszteződésben. A járművek amelyek nem az első sávban közlekednek jobbról azok pedig közvetlenül a körforgalom belső felén kell közlekedjenek, mindaddig mig el nem hagyják a körforgalomat a megfelelő módon, jelezve ezt. A parkolás és a tolatást szigorúan tilos a körforgalommal ellátott kereszteződésben. A visszafordulás megengedett amennyiben a gépjármű vezetője a megkerülni a körforgalmat, a körforgalomban közlekedő járműveknek prioritása van, a körforgalomba érkező járművekhez képest.”

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

2 thoughts on “Körforgalom, egy rejtély vagy egy kihívás?

  1. What a material of un-ambiguity and preserveness of precious know-how on the topic of unpredicted emotions.|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *