Aproximativ 18.500 de pachete cu țigări descoperite de I.T.P.F. Sighetu Marmației

HomeActualitateBreaking News

Aproximativ 18.500 de pachete cu țigări descoperite de I.T.P.F. Sighetu Marmației

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 18.438 pachete

Anchetatorii au reținut un alt suspect în cazul dublei crime de la Bârsău – câinele de urmă i-a condus la ei
Inspectoratul de Poliție își sfințește vineri noul sediul de pe strada Mihai Viteazu
Vântul face ravagii in municipiul Satu Mare. Meteorologii avertizează…
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni specifice, cantitatea de 18.438 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 210.000 lei, marfă care urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 05 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul ucrainean Vladyslav L., în vârstă de 44 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Bulgaria.

In baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spaţiu special amenajat în bordul autoturismului, cantitatea de 550 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 825 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Totodată, autoturismul în valoare de 4.600 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării de către autoritatea vamală, deoarece avea un spaţiu special amenajat pentru transportul țigărilor.

Drept urmare, faţă de cetăţeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Și polițiștii de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră Brodina și Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări, ascunse în vegetație.

Țigările au fost duse la sediul sectoarelor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 17.888 pachete, a căror valoare se ridică la suma de 209.250 lei (9.898 pachete țigări la Sectorul Poliției de Frontieră Brodina și 7.990 pachete țigări la Sectorul Poliției de Frontieră Valea Vișeului.)

În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!