Colon iritabil, boala Crohn, Candidoza, Reflux, balonari, celiachie, diabet zaharat, intoleranta la lapte, boli-autoimmune, phenilketanurie
Gluten free, Lactoze free , Sugar free, Soia free, Produse scazuti in carbohidrati (PKU)
„Ce bine ! suntem moderni si avem de toate, ce saraci au fost bunicii nostri” aceste cuvinte, aceasta idee, este egala pentru mine cu un pact cu Dumnezeu.
– o poveste de Erika Bokor-
Bunicii nostri, au fost bogati, sanatosi si erau multumiti cu cea ce le-a dat Dumnezeul, cu cea ce le-a creat Dumnezeul – adica cu alimentele pe care le-au produs ei insusi. Ce insemna nutritia pe nivel spiritual? Insemna contactul cu El, acel creat de El este pur, contine Energie, – energia calda, rece, umezita, uscata-( medicina chinezeasca). Doar alimentele pure contin energie, lucrul cel mai important, ce tine corpul in viata – chiar si peste 100 de ani – ce se numeste – germen. Vorbim deci, de flora bacteriana ce intretine corpul omenesc. Produsele pasteurizate sunt produse moarte, deci, cine se hraneste cu alimente „moarteˇ, corpul lui incepe sa se degradeze, tot timpul este obosit .
Inca imi amintesc de copilaria mea, cind la bunica la Sanislau am mâncat numai alimente pure, am rupt ardeiul si l-am mâncat cu o pâine cu unsoare cu mâna nespalata si am si fugit mai depare la joaca. Nu am patit nimic. Am copt pâine impreuna cu bunica, ea m-a invitat la coc pâine si să le dospim. Ulterior, am devenit grav bolnavă si eram aproape pe moarte si noi ne-am mutat in Ungaria. O multime de alimente „fara viata”. Candidoza s-a raspindit in tot corpul, si a ajuns in sange. Nu am avut putere de mers, de mincat. Sa-mi revin in lumea viilor dura timp de 6 luni. Trebuia sa-mi dau seama, ce sanatos ne-am hranit in copilarie si eram nevoita sa invat sa gatesc fara zahar, fara faina alba si am inceput sa-mi fac acasa in gradina productie ecologica. In aceasta perioada am facut cunostinta cu partenerul meu de atunci, fetita lui avea celiachie, intolernata la lapte – defapt si eu aveam. Deci, am invatat si gatitul cu faini speciale fara gluten, si dintre cursurile mele obligatorii pe care trebuia sa le fac din cauza masajalui medical (in Ungaria este obligatoriu), le-am facut si in domeniul gastro-entereologiei( www.cosmeticasimasaj.ro/ Despre mine si blog)
In SHOP comercializez in primul rind alimente din acest domeniu, produse fara gluten, pentru celiacie, inteleranta la lapte, phenilketanurie, boli ale rinichiilor, diabet zaharat, candidoza- totodata aceste produse sunt recomandate si in cura de slabire, post si in bolile accentuate mai sus. In aceste boli intestinale, colonul este afectat, plin de inflamatii si cu o flora bacteriana distrusa, incat ar fi strict necesar sa reformam alimentia, sa trecem de la faina de grau la alte faini fara gluten, spre lichide vegetale – din care unii au energie „rece” „ racoritoare” si a duce la refacerea florei bacteriene. Flora bacteriana inseamna VIATA si se reface in primul rind cu alimentie VIE, ca si cum de exemplu iaurtul si toate alimentele fermentate –ca varza si castravtii murati si unele ceaiuri speciale. Aceste ceauiri se gasesc in SHOP la mine.
Ofer curs de gatit pentru dezvoltare personala – in alergie la alimente.
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare