Piticii de la GPP nr.6 au reușit să adune cele mai multe flacoane de plastic în cadrul concursului lansat de APM

HomeActualitate

Piticii de la GPP nr.6 au reușit să adune cele mai multe flacoane de plastic în cadrul concursului lansat de APM

Primăria Odoreu a fost în data de 12.06.2019, gazda festivității de evaluare şi premiere a unităților de învățământ  care au colectat cele mai mari ca

O femeie este vinovată de accidentul de luni seara de la Negrești Oaș. Trei persoane au ajuns în spital
POMPIERII SĂTMĂRENI CAUTĂ O PERSOANĂ DISPĂRUTĂ ÎN SOMEȘ
Un tânăr care a furat o sumă frumușică din casa de marcat, prins de polițiști
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primăria Odoreu a fost în data de 12.06.2019, gazda festivității de evaluare şi premiere a unităților de învățământ  care au colectat cele mai mari cantități de flacoane de tip PET pe elev, în cadrul proiectului de educație ecologică ”Labirintul reciclării” și în cadrul proiectului INTERREG ROHU62 ,,Coridor verde fără frontiere”.

În perioada anului şcolar 2018-2019, un număr de 75 de şcoli şi grădinițe  înscrise în Programul de Educație Ecologică,,Cel mai tare la reciclare”  respectiv ,,Labirintul reciclării” inițiate de APM Satu Mare, au colectat 7,8 tone de flacoane de plastic care corespund unui număr de 156.520 buc.de PET-uri, (greutatea medie a unui flacon fiind de aprox. 50g). 

O parte din această cantitate a fost valorificată prin realizarea ”Labirintului reciclării” care va fi dat în folosință în luna septembrie la Centrul de recreere Kentaur – Atea, iar din partea rămasă  se va realiza un mic pod pe brațul  mort al râului Someş care urmează să fie  reabilitat  prin proiectul ”Coridor verde fără frontiere”.

Unitățile şcolare  care s-au bucurat de aprecierea ISJ Satu Mare precum şi a echipei de proiect sunt: Grădinița cu Program Prelungit nr.6  – Locul I, Şcoala Gimnazială ,,Bălcescu-Petőfi” -Locul II, Şcolile Gimnaziale Doba şi Păuleşti reprezentată de echipajul de la Şcoala Gimnazială Ambud – Locul III, Şcolile Gimnaziale ,,Lucian Blaga” şi Vetiş – MENȚIUNE.

Ca motivație şi semn de apreciere pentru efortul depus în beneficiul mediului Grădinița cu Program prelungit nr.6 a primit din partea Organizației ECOTIC un laptop iar celelalte şcoli premiate echipamente sportive.

Sursa: APM Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 4
DISQUS: