La Negrești Oaș se organizează în premieră „Ziua Diasporei”, pentru ca autoritățile să afle ce i-ar motiva pe românii plecați să se întoarcă acasă

HomeActualitate

La Negrești Oaș se organizează în premieră „Ziua Diasporei”, pentru ca autoritățile să afle ce i-ar motiva pe românii plecați să se întoarcă acasă

Primăria Orașului Negrești-Oaș și RePatriot organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, cu scopul de a-i aduce mai aproape pe

Polițiștii au descins în forță în Stâna și Socond – zeci de nereguli găsite și amenzi pe măsură
REPORTAJ – Inundațiile din 14 Mai 1970, prin ochii celor care le-au trăit pe viu – ți se face pielea de găină când le auzi poveștile
Polițiștii din Carei au rezolvat un furt în timp record. Hoțul a furat o mică avere
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Primăria Orașului Negrești-Oaș și RePatriot organizează în premieră ”Ziua Diasporei – Negrești-Oaș este Acasă”, cu scopul de a-i aduce mai aproape pe negreștenii care trăiesc în străinătate.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Fundația Romanian Business Leaders, prin RePatriot, și va avea loc vineri, 16 august 2019, de la ora 11.00, la Hotelul Poezia de la Luna Șeș.

”În cadrul Conferinței, ne dorim să înțelegem care sunt măsurile pe care negreștenii care locuiesc în Diaspora le văd necesare pentru ca Negrești-Oaș să devină suficient de motivant în vederea întoarcerii acasă, să asculte experiențele celor repatritați deja și să le prezinte tuturor oportunitățile locale. Antreprenorii vor avea posibilitatea de a prezenta oportunități de afaceri locale, de parteneriate, oportunități în turism și servicii și oferte de angajare. Vrem să aflăm care sunt problemele negreștenilor din Diaspora, iar invitații prezenți le vor oferi punctual soluții”, a declarat primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca.

La eveniment au fost invitați, pe de o parte, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate și ai administrației din județul Satu Mare, iar de cealaltă parte reprezentanți ai Diasporei negreștene, oameni de afaceri din Negrești-Oaș și Ambasadorul RePatriot Răzvan Cheregi – antreprenor și scriitor.

În finalul Conferinței, Ambasadorul RePatriot Răzvan Cheregi – autorul romanului ”Imigrantul” – va lansa la Negrești-Oaș campania RePatriot „CUMPĂRĂ O CARTE, REPATRIAZĂ O FAMILIE!”. Scopul Campaniei este de a repatria familii de români care lucrează în străinătate prin oferirea unei burse de 10.000 EUR pentru înființarea unei afaceri noi în România.

În speranța că veți da curs invitației noastre, vă rugăm să ne confirmați participarea până la data de 12 august 2019, la adresa de e-mail roxana.pop@negresti-oas.ro sau la telefon 0752.173.153.

Sursa: Primăria Negrești Oaș

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0