Petrică Mureșan le-a câștigat inimile moldovenilor din Chișinău cu piesa „Io-s român, nu mi-i rușine

HomeActualitate

Petrică Mureșan le-a câștigat inimile moldovenilor din Chișinău cu piesa „Io-s român, nu mi-i rușine

În perioada 14 – 16 septembrie 2019, Ansamblul Județului Satu Mare, ”Doruri Sătmărene” a fost invitat la Festivalul Românilor de Pretutindeni, organiz

22 de sătmăreni, vindecati de coronavirus – cifrele zilei la Satu Mare
14 oameni nimeriți întâmplător la același local, la cafea, au făcut un gest de milioane! Și-au donat banii pentru viitoarele cafele copiilor abandonați în maternități
Mimosa Pudica, planta „rușinoasă”. Ce se întâmplă când o atingi VIDEO
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

În perioada 14 – 16 septembrie 2019, Ansamblul Județului Satu Mare, ”Doruri Sătmărene” a fost invitat la Festivalul Românilor de Pretutindeni, organizat la Complexul ”Vatra” din Strășeni, Republica Moldova.

Pe scena spectacolului, alături de dansatorii care au prezentat o suită de dansuri tradiționale codrenești, au urcat și soliștii Petrică Mureșan care a electrizat publicul, mai ales cu melodia sa ”Io-s român nu mi-i rușine!”. Atmosfera de înaltă emulație spirituală a fost întregită de evoluția solistului Darius Câmpean și instrumentistului Bogdan Bota, acompaniați de taraful condus de violonistul Ionuț Rotar cu Andrei Dula la violă, Florin Sima la acordeoan și Adelin Turi la contrabas.

Coregrafia spectacolului a fost coordonată de Marian Sima.

Un moment memorabil l-a constituit și întâlnirea delegației sătmărene cu domnul Andrei Năstase, viceprim ministrul și ministrul de Interne al Republicii Moldova, un mai vechi prieten al managerului Centrului, Robert Laszlo. Sătmărenii au încins un joc codrenesc pe platoul din fața Parlamentului Republicii Moldova, spre încântarea asistenței.

Alături de artiști au mai participat și meșterii populari Istvanfi Geza și Istvanfi Ema din Vama, Ana Mare și Mariana Silaghi din Negrești Oaș, precum și cunoscutul fotograf Remus Țiplea.

Standul sătmărean s-a bucurat de un mare succes, cu atît mai mult cu cât, alături de produsele artizanale aici au fost prezentate spre degustare, produse culinare și băuturi tradiționale din zona Sătmarului dar și cărțile și broșurile editate de instituția participantă, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare.

Menționăm faptul că pentru a doua oară consecutiv, ansamblul sătmărean a fost invitat de onoare al Festivalului, bucurându-se de aprecieri unanime pentru nivelul calitativ înalt al spectacolului prezentat.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!