OPINIE!!! Când presa își face treaba, politicienii ar trebui să își facă griji, nu tupeu să îi amenințe cu procese

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Zilele acestea au fost o demonstrație că în Satu Mare mai există presă și cetățenii mai au la dispoziție câteva organisme de presă în care se pot încrede că le oferă informații reale și în timp util, nu la comandă și nu scrise doar când fapta e consumată și nimic nu mai poate fi schimbat.

PresaSm și ObiectivSM au fost primele site-uri care au publicat știrea care prezenta cazul ANL al Doinei Feher, fostul viceprimar al municipiului Satu Mare, urmate la câteva ore de satumareonline.ro. Restul au așteptat până a doua zi pentru a trata subiectul, când acesta deja făcea vâlvă și când materialul în sine a ajuns doar o prezentare și nu un impact în societate cu putere a produce o schimbare. Bine, au fost unele ziare care au așteptat trei zile până să publice ceva, până când a existat siguranța că nu se mai supără nimeni și tot ceea ce se scrie e apă sfințită, nu face nici bine, nici rău.

Și tot aceste site-uri care au îndrăznit să facă o conspirație împotriva viceprimarului Feher, așa cum a numit-o ea, au fost cele care nu l-au iertat niciodată nici pe viceprimarul Albu, cu toate parcările sale jigniri la adresa locuitorilor orașului, accidentul și alte ieșire nelalocul lor ale acestora. Cu toate acestea viceprimarul Albu, în conferința de presă de marți de la sediul PNL, nu s-a sfiit să amenințe voalat presa că, de acum, va avea reacții la ceea ce se scrie despre el, urmând să verifice legalitatea muncii presei, căci prea s-a avântat să îl picteze de fiecare dată când pozează în rolul de popă – fă ce zice popă, nu fă ce face popa.

Ceea ce a uitat și Doina Feher, ceea ce vrea să uite și Adrian Albu, dar nu doar ei, că aici nu e vorba de PNL, ci e vorba de politicienii sătmăreni, e faptul că sunt persoane publice, iar marea atenție pe care o primesc nu e obligatoriu să fie una care să îi ridice în slăvi și să le lustruiască dosul, ci se supun unei atenții menite să le amendeze toate vorbele și faptele care nu reprezintă nici o persoană publică ce se dorește etalon în societate sau care pozează în reprezentat al unui grup de persoane. Și ce nu mai înțeleg mulți din acest spectru este faptul că nimeni nu are nimic cu cetățeanul X, indiferent de cum îl cheamă, ci presa are „treabă” cu politicianul sau funcționarul pe care îl pune în fața persoanei.

Presa care își face treaba nu se sperie nici de amenințările voalate cu procese doar că au supărat un om public mai aprig de fire, nici de replici gen „mânca-mi-ai urechile”, căci altceva nu putea cere să îi mâncăm, că era într-un grup de oameni și nu pica bine să fie auzit vorbind obscen, cei care ar trebui să se teamă sunt politicienii, indiferent de partid, care cred că pot face și desface tot ce le taie capul, sau acoperi pe oricine, căci presa nu va afla și nu va putea să îi supună tirului de păreri a cetățenilor.

 

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

9 thoughts on “OPINIE!!! Când presa își face treaba, politicienii ar trebui să își facă griji, nu tupeu să îi amenințe cu procese

  1. Thanks for any other informative site. Where else may I
    get that kind of info written in such an ideal method?
    I’ve a venture that I’m just now operating on, and
    I have been at the glance out for such information.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *