Elevii LPS – Reporteri pentru o săptămână prin intermediul proiectului Erasmus+

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Delegatia Liceului cu Program Sportiv Satu Mare s-a întors din schimbul de experiență organizat în Franța, la Paris, în cadrul proiectului Erasmus +, No more walls just bridges. Proiectul se află în al doilea an de derulare, bazându-se pe parteneriatul cu licee din Italia, Belgia, Portugalia și Franța. Elevii, Opriș Roxana, Opriș Denisa, Kiss Astrid, Kiss Viktoria din clasa a XI-a, Purguly Viktoria din clasa a X-a, Vitok Patrick și Chiș Antonio din clasa a XII-a și cadrele didactice participante, prof. Bodnar Agota, coordonator de proiect, și prof. Banciu Ligia, director adjunct, au fost primiți cu entuziasm de gazdele liceului Lycée Professionnelle de Turgot din Montmorency, aflat la periferia capitalei Franței. Scopul principal al acestei vizite a fost acela de a îmbunătăți competențele digitale și de a învăța folosirea tehnologiei moderne în instruirea didactică.

Delegația a rămas profund impresionată de activitățile organizate la școala parteneră și s-a întors mult mai bogată în experiențe în ceea ce privește aspectele educative, culturale, artistice, culinare specifice Franței și cu obiectivele proiectului îndeplinite cu succes. Jocurile și atelierele de lucru alături de participanții de la liceele partenere au adâncit relația dintre elevi, acestia căutând să păstreze legătura prin toate mijloacele existente pe parcursul și după terminarea proiectului.

Emisiunea web TV realizată în cadrul atelierelor de lucru prin interviurile luate de la elevi reflectă cu acuratețe implicarea profundă a acestora în toate activitățile desfășurate pe parcursul primului an de proiect, iar arborele plantat de delegațiile parteneriatului va fi dovada că în curtea liceului din Montmorency a poposit o echipă de 37 elevi și cadre didactice din Europa. Mulțumită echipei de proiect din Franța care a dovedit mult profesionism și seriozitate maximă în elaborarea programului, elevii liceului nostru au avut parte de vizite de neuitat în Paris, precum plimbare cu vaporașul pe Sena, vânatoare de picturi în muzeul Louvre, studiu prin experimente în Muzeul de Știinte și Industrie din Paris. Arcul de Triumf, Turnul Eiffel, Opera, Bazilica Sacre Coeur au oferit o experiență unică și de neuitat pentru elevii aflați la prima vizită în Paris. Drumul spre cunoaștere continuă și îi va duce pe elevi în Portugalia în ianuarie, pentru care deja se fac pregătiri intense în scopul conștientizării elevilor privind importanta protejării mediului înconjurător.

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *