Polițiștii sătmăreni aplică dubla măsură în comunicarea cu jurnaliștii sătmăreni – nouă ne dau cu GDPR peste ochi, dar postează orice pe facebookul Politiei Române

HomeActualitate

Polițiștii sătmăreni aplică dubla măsură în comunicarea cu jurnaliștii sătmăreni – nouă ne dau cu GDPR peste ochi, dar postează orice pe facebookul Politiei Române

Atunci când, din calitate de jurnalist, ceri unele informații cu privire la evenimente care intră în atribuțiile Inspectoratului Județean de Poliție,

Rromii din Satu Mare se pregătesc de sărbătoare
Focuri de armă în Satu Mare. Doi polițiști amenințați cu sabia
DIASPORA | SCRISOARE. Pentru țara, părinți și pentru popor!
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Atunci când, din calitate de jurnalist, ceri unele informații cu privire la evenimente care intră în atribuțiile Inspectoratului Județean de Poliție, primești niște răspunsuri seci, cum că nu ți se pot oferi mai multe detalii, pentru ca e vorba de date cu caracter personal, ce nu pot fi făcute publice. Un caz de acest gen a fost când un coleg a solicitat lămuriri dacă personalul de la Urgențe agresat de un cetățean erau medici sau asistente, răspunsul fiind ca nu se pot oferi astfel de detalii, căci sunt date cu caracter personal.

Ca și jurnaliști, îndrăznind sa vorbesc și în numele colegilor, ne-am cam saturat sa mai cerem detalii, pentru ca știm ca nu le vom primi, asa ca ne descurcam cu ce avem și cu ce aflam pe surse.

Doar ca politia sătmăreană ne-a dovedit ca ne tratează cu dublă măsură, ca tot e un trend acum sa vorbim despre asa ceva. În cazul tatălui care și-a răpit copilul și l-a abandonat în Someș, nici nu am mai îndrăznit sa cerem detalii despre persoanele implicate, mamă sau polițiști, căci știam deja răspunsul.

Doar ca IPJ Satu Mare ne-a surprins pe când a furnizat Politiei Române chiar și poze și nume de agenti implicați în acest caz, pe care mai apoi Politia Româna le-a postat pe pagina lor de Facebook.

Adică atunci când sunt cazuri pozitive pentru poliție, se poate, e permis sa apară fețe, nume și alte date, dar atunci când jurnaliștii sătmăreni doresc sa afle astfel de detalii despre cazuri care poate, uneori, nu sunt eroice din punct de vedere al intervenției polițiștilor sătmăreni, ele sunt date cu caracter personal, protejate?

Oare sa avem acum așteptări ca cineva ce la conducerea IPJ Satu Mare sau de la Prefectura Satu Mare să ia măsuri în acest sens?

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0