Zi de informare și diseminare în cadrul proiectelor Erasmus+ desfășurate la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare
Ziua de vineri, 15 niembrie, a avut o semnificație dublă în viața elevilor și a profesorilor Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare.
Au avut loc două evenimente importante în ceea ce privește proiectele Erasmus +. Astfel, diseminare în cadrul proiectului Erasmus+ ”Minorities in Europe”, privind activitățile ce s-au desfășurat la întâlnirea de proiect organizată în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2019 la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare, proiect desfășurat cu parteneri din Germania, Turcia și Macedonia, în perioada 2018-2020.
Totodată, a avut loc și lansarea noului proiect Erasmus + al liceului, intitulat ”Make Water Great Again”, ce se desfășoară în perioada 2019 – 2021, cu școli partenere din Turcia, Italia, Spania și Danemarca.
La eveniment au participat reprezentanții instituțiilor partenere, astfel, din parte a I.S.J. Satu Mare, doamna inspector prof. Hanc Liliana – responsabil proiecte europene, din partea Sistemului de Gospodărire a Apelor Satu Mare doamnele Ghețe Corina Ioana și Pop Carmen iar din partea Agenției de Protecție a Mediului, doamna Morariu Ramona. Scopul proiectului este accesul la apa curată pentru toți prin implicarea comunităților locale și a școlilor partenere.
De-a lungul celor doi ani de proiect se va colucra la promovarea și stimularea interdisciplinarității în educație, unul din produsele finite fiind o publicație metodologică de bune practici ce să promoveze rolul apei în viață.
De asemenea se vor desfășura activități prin care se va conștientiza importanța apei în asigurarea condițiilor de viață pe pământ, importanța apei în dezvoltarea, menținerea și promovarea comportamentului responsabil față de consumul acesteia, se vor găsi soluții pentru un scop comun, universal, internațional al umanității, acela de a păstra viața pe pământ prin apă.
Ca și obiective principale, proiectul își propune conștientizarea elevilor, profesorilor și a comunității locale despre sursa vitală reprezentată de apă, dezvoltarea cunoștințelor legate de consumul apei și protejarea mediului, respectiv dezvoltarea abilităților transversale și trans-sectoriale pentru pregătirea la o carieră de succes în viitor.
Acest program va avea ca și grup țintă elevii cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani.
Tematicile întâlnirilor sunt apa, regăsită în artă și teatru (Skolen pa Grundvigsvej Copenhaga, Danemarca), efectul încălzirii globale asupra apei și modul în care aceasta influențează turismul local (Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare), apa, izvor nesecat al vieții (IES Besaya, Spania) și formarea gândirii verzi în școli și în rândul comunităților locale (Institutul ”Ridolfi Zimarino” Italia).
Dorim succes echipei de proiect format din elevii și profesorii liceului!
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare