5 sfaturi strategice in achizitia unor panouri fotovoltaice
Achizitia unor panouri fotovoltaice pentru casa ta poate fi o experienta interesanta. Dar nu trebuie sa te lasi influentat de orice reclama pe care o vezi fie pe internet fie la tv. Trebuie sa fii sigur pe tine si sa te concentrezi. Avand in vedere faptul ca investitia este una destul de mare si o vei avea alaturi o perioada indelungata. Urmatoarele sfaturi te vor ajuta sa alegi cel mai potrivit sistem nevoilor tale.
1. Cere recomandari
Intreaba prieteni, familie, vecini sau colegi de munca care au avut sau au un sistem de panouri fotovoltaice. De cele mai multe ori cele mai bune sfaturi vin chiar de la cei apropiati. Ei iti vor putea spune care au fost experientele lor cu sistemele fotovoltaice si te vor putea avertiza cu privire la unele obstacole pe care ei le-au intalnit. Probleme, pe care tu vrei sa le eviti complet.
2. Durata garantiei oferite de producator
Trebuie luata in considerare durata garantiei sistemului fotovoltaic. Daca producatorul este unul cunoscut pe piata si garantia este una substantiala (cel putin 25 de ani) atunci poti fi convins ca sistemul fotovoltaic va rezista un timp indelungat, destul de mult incat costul initial sa fie acoperit iar dupa sa iti aduca si profit. Totusi, pentru ca o garantie sa fie valabila producatorul trebuie sa fie activ. Acesta este motivul pentru care e bine sa te informezi temeinic asupra acestuia.
3. Sa ai asteptari reale asupra pretului
Daca platesti un pret considerabil mai mic fata de alte sisteme fotovoltaice cu aceleasi specificatii, s-ar putea sa platesti pentru un sistem de o calitate inferioara. Echipamentul de calitate si instalarea profesionala nu sunt ieftine, iar ca si orice alte achizitii, o sa primesti produse si servicii egale cu valoarea lor.
Compara produsele si perioadele la garantii, si nu ezita sa te interesezi si asupra firmei care vine sa faca instalatia. Companiile de success pot sa ofere reduceri substantiale avand in vedere puterea de cumparare de care se bucura, in timp ce companiile mai mici tind sa reduca costul oferind produse sau servicii de calitate indoielnica.
4. Certificarile sistemului fotovoltaic
Certificarile sistemului de panouri fotovoltaice atesta daca sistemul indeplineste sau nu promisiunile facute de producator. Vei putea afla informatii incepand cu rezistenta sistemului, rezistenta materialelor utilizate, rata de convertire a energiei solare in energie electrice si pana la rezistenta sistemului fata de elementele naturale.
5. Decizia asupra tipului de panou fotovoltaic
Daca esti in situatia in care spatiul utilizabil de pe acoperis este destul mic atunci ar trebui sa te orientezi dupa panouri de tip monocristalin. Cu dezvoltarea tehnologica insa si panourile policristaline incep sa fie destul de eficiente. Oricum, in momentul in care faci achizitia trebuie sa te gandesti la suprafata contra productie. Sa iti umplii acoperisul cu panouri solare ce au o rata de convertire mica iti va elimina sansele de a adauga panouri noi, mai eficiente si cu o rata mai mare de convertire.
Cu aceste sfaturi privitoare la achizitia unor panouri fotovoltaice vei putea acum sa faci o alegere ce iti va aduce profit pe viitor si care iti va asigura o reducere substantiala la facturile de curent.
ULTIMELE ȘTIRI
Stiri Satu Mare stomatologie satu mare