Două școli din municipiul Satu Mare au cabinetele stomatologice proprii

HomeActualitate

Două școli din municipiul Satu Mare au cabinetele stomatologice proprii

Școala și sănătatea, instituțional și educațional, merg mână-n mână în municipiul Satu Mare. Peste douăzeci de mii de elevi din municipiul Satu Mare b

Vezi unde ai ajuns la liceu. Aici poți vedea repartizzarea absolvenților de a VIII-a la liceele din județ
Ștefania Hotca a mers mai departe la Vocea României Junior. Vezi cum a refuzat-o pe INNA
Mai multe persoane au fost obligate să părăsească România. Provenea din Asia și Africa
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Școala și sănătatea, instituțional și educațional, merg mână-n mână în municipiul Satu Mare. Peste douăzeci de mii de elevi din municipiul Satu Mare beneficiază de asistență medicală prin Centrul Social de Servicii Medicale din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială Satu Mare, iar în acest sens se fac eforturi constat pentru dotarea și îmbunătățirea activității din cadrul cabinetelor medicale școlare.

Un număr de nouă medici și treizeci și opt de asistenți medicali examinează toţi preşcolarii din grădiniţe, precum și elevii care urmează să fie supuşi examenului medical de bilanţ al stării de sănătate (clasele I, a IV-a, a VIII-a şi a XII-a, ultimul an al şcolilor profesionale şi de ucenici).

De asemenea, în ultimii trei ani, Primăria Municipiului Satu Mare prin Direcția de Asistență Socială Satu Mare a dotat cu aparatură specifică şi a dat în folosinţă două cabinete stomatologice unde au fost angajaţi trei medici dentişti care asigură tratamentele dentare.
În această perioadă se desfășoară examinarea elevilor din clasa a VIII-a, a elevilor din clasa a XII-a, pentru depistarea afecțiunilor cronicizabile și consilierea privind orientarea școlară viitoare. Urmează examinarea elevilor din clasa a IV-a, iar în ultimele două luni din anul şcolar în curs, vor fi examinați elevii din clasa a I-a.

Promovarea sănătății se desfășoară permanent, la fiecare acțiune a personalului medical din cabinetele medicale școlare. Fiecare examen periodic, sau de bilanț al stării de sănătate, fiecare triaj epidemiologic, ca și consultațiile pentru afecțiuni acute, sunt prilejuri de a vorbi cu elevii, cu cadrele didactice și cu părinții despre măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor.

Pe parcusul anului școlar, personalul medical desfășoară activități ce privesc dezvoltarea deprinderilor ce țin de alimentație și igienă, evidențierea consecințelor ce pot apărea ca urmarea a consumului de tutun și alcool, dependența de tehnologie, cât și prevenirea consecințelor negative pe planul sexualității.

Toate cheltuielile privind dotarea cabinetelor școlare și a cabinetelor stomatologice, consumabilele, precum și utilitățile sunt acoperite din bugetul municipiului Satu Mare.

Lista completă a cabinetelor școlare, cu adresele școlilor și programul cabinetelor este disponibilă la următorul link: http://www.satu-mare.ro/stiri/asisten-a-medicala-pentru-pre-colarii-i-elevii-din-municipiul-satu-mare
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 2
  • comment-avatar

    Wonderful post! We will be linking to this particularly great post on our website. Keep up the good writing.

  • comment-avatar

    I’m not sure why but this website is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

DISQUS: 0