Majoritatea oamenilor străzii preferă să rămână în frig decât să meargă la Adăpostul de Noapte

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Polițiștii locali sătmăreni au informat public faptul că în această perioadă au ieșit la „vânătoare” de oameni ai străzii, nu pentru a-i amenda, ci pentru a-i direcționa către Adăpostul de Noapte, acolo unde au condiții decente de a dormi și o temperatură umană, pentru a nu fi nevoiți să doarmă în gerul de afară. Deși li se întinde o mână de ajutor, oamenii străzii preferă, marea majoritate, să rămână să doarmă pe stradă.„Polițiștii locali au desfășurat în această săptămână mai multe acțiuni pentru a depista persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Satu Mare. În urma acțiunilor au fost identificate 9 persoane fără adăpost, iar 4 dintre acestea au fost conduse la Adăpostul de Noapte. Din păcate, celelalte 5 persoane au refuzat să mearg la Adăpost, deși aici ar fi beneficiat de cazare și masă. Totuși, polițiștii locali și Serviciul de Ajutor Maltez le-au oferit hrană și ceai.

Poliția Locală face un apel sătmărenilor să acorde sprijin în desfășurarea acestor acțiuni, iar în cazul în care sesizează persoane fără adăpost să contacteze Dispeceratul Poliției Locale la numărul de telefon 0361/919 pentru a putea lua legătura în timp real cu acestea.„, informează Poliția Locală.

Sursele noastre afirmă că majoritatea oamenilor străzii refuză să meargă la adăpostul de noapte pentru că acolo există câteva reguli stricte, mai exact oamenii trebuie să facă baie și mai important, trebuie să nu se afle sub influența băuturilor alcoolice sau să nu consume acolo băuturi alcoolice, lucru cu care nu prea sunt de acord, astfel ei preferă să rămână pe străzi.Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *