Biserica Greco-catolică din Peleș va avea o icoană binecuvântată de Papa Francisc

HomeActualitate

Biserica Greco-catolică din Peleș va avea o icoană binecuvântată de Papa Francisc

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a făcut un anunț important pentru viața comunității greco-catolice din localitatea Peleș. Pe lângă buc

Rotary a lansat a treia sesiune de sprijinire a iniţiativelor locale pentru Satu Mare
Tu la ce oră iei prânzul? La Restaurant Promena ești mereu bine servit
Noua conducere PNL îi așteaptă înapoi pe toți foștii liberali
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba a făcut un anunț important pentru viața comunității greco-catolice din localitatea Peleș. Pe lângă bucuria pe care le-a făcut-o acestora în decembrie, când i-a anunțat că va face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii, Pataki Csaba anunță că în biserica din Peleș își va găsi locul și o icoană binecuvântată de Papa Francisc.
„În luna decembrie, la sfințirea iconostasului bisericii am spus că vom face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor de restaurare a bisericii greco-catolice din Peleș. Acum suntem martorii unui alt eveniment foarte important în viața comunității din Peleș, anume icoana Născătoarei de Dumnezeu a fost binecuvântată de Papa Francisc. Pe data de 15 ianuarie, Pallai Béla, parohul bisericii greco-catolice din Peleș și Dr. Pákozdi István, pastor universitar din Budapesta, au înmânat Papei o miniatură a icoanei Născătoarei de Dumnezeu din Peleș. Icoane, datată din anii 1700, a făcut parte din iconostasul vechii biserici, după care, pe o perioadă îndelungată, a fost depozitată în podul bisericii. Icoana din Peleș are misiunea simbolică de a fi intermediar dintre trecut și prezent, este o punte între est și vest, respectiv facilitează conviețuirea armonioasă a românilor cu maghiarii.
Deoarece, cu ocazia vizitei în România, Sfântul Părinte nu ajuns în regiunea noastră, biserica greco-catolică maghiară i-a înmânat, acum, cadoul regiunii Partium. Mulțumesc prietenului meu Pallai Béla că a făcut posibil ca acest obiect de cult sătmărean să ajungă în Vatican.„, afirmă președintele Consiliului Județean.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

COMMENTS

WORDPRESS: 1
DISQUS: 0