O satmareancă în moarte cerebrală a salvat alte două vieți – primul transplant de organe din 2020 la Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

“A dărui o şansă la viaţă celor aflaţi în suferinţă este unul din cele mai nobile gesturi. Transplantul înseamnă VIAŢĂ!
La Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în seara zilei de 19 ianuarie, a avut loc prima prelevare de organe din acest an de la o pacientă, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor. Prin această decizie plină de emoţie au oferit speranţă la viaţă pentru 2 semeni necunoscuţi care aşteptau un transplant renal.

Generozitatea familiei pacientei şi efortul colectiv al echipei de coordonare a spitalului din Satu Mare, condusă de Dr. Vitalie Moroşanu, au pus în mişcare “lanţul vieţii”. Rinichii au fost transplantaţi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj Napoca.

Mulţumim cu respect şi recunoştinţă familiei donatoarei pentru gestul făcut. Mulţumim tuturor echipelor medicale implicate în această activitate, prinsă între suferinţă şi speranţă, precum şi conducerii unităţii sanitare pentru susţinerea Programului Naţional de Transplant.” anunță agenția națională de transplantNe puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

3 thoughts on “O satmareancă în moarte cerebrală a salvat alte două vieți – primul transplant de organe din 2020 la Satu Mare

  1. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I’ve truly enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *