Cum să te aperi de coronavirus? Cele mai bune sfaturi!

HomeActualitateBreaking News

Cum să te aperi de coronavirus? Cele mai bune sfaturi!

Coronavirus este o boală care pentru care nu există vaccin disponibil și care netratată poate fi mortală.   Ce este coronavirus și cât de

O persoană a decedat și trei sunt grav rănite, în urma accidentului de la Odoreu – una dintre femei e gravidă
Un bărbat din Chegea a accidentat o fetiță de 4 ani lăsată nesupravegheată
Două minore au ajuns pe mâna poliției după ce au încercat să tâlhărească o femeie
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!
Coronavirus este o boală care pentru care nu există vaccin disponibil și care netratată poate fi mortală.
 
Ce este coronavirus și cât de periculos este?
Coronavirusurile sunt o familie de virusuri care provoacă diferite boli, de la o simplă răceală, până la afecțiuni mult mai grave, cum ar fi boli respiratorii acute.
 
Coronavirus debutează ca o simplă răceală, care afectează căile respiratorii, în principal. În general, simptomele acestul virus apar la 2-14 zile de la expunere. Simptomele sunt febră, tuse, dificultate în a respira, nas care curge, dureri de cap și de gât, precum și o stare generală de rău. La bebeluși și la vârstnicii cu un sistem imunitar scăzut, coronavirusul poate duce la pneumonie sau bronșită.
 
Cum putem preveni infectarea cu acest tip de virus?
 
– Evitarea contactului cu persoanele care suferă de infecții respiratorii acute;
 
– Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau soluții de dezinfectare pe bază de alcool, în special după contactul direct cu persoanele bolnave sau cu mediul lor;
 
– Evitarea contactului neprotejat cu fermele sau animalele sălbatice;
 
– Gătirea temeinică a cărnii și a ouălor;
 
– Persoanele cu simptome de infecție respiratorie acută ar trebui să respecte eticheta tusei (mentineti distanța), acoperiti gura și nasul atunci când tușiți, fie cu țesături de unică folosință, fie cu pliul cotului.
 
 
– Dacă aveți febră, tuse și dificultăți de respirație, solicitați asistență medicală timpurie și împărtășiți istoricul de călătorie anterior cu furnizorul de îngrijire medicală;
 
– Trebuie evitat consumul de produse de origine brută sau crude. Carnea crudă, laptele sau organele de origine animală trebuie manipulate cu grijă, pentru a evita contaminarea încrucișată cu alimente negătite, conform bunelor practici de siguranță alimentară.
 
– Oferiți o mască medicală persoanelor suspecte de infestarea cu vCV
 
– Trebuie respectate procedurile de curățare și dezinfectare, precum curățarea minuțioasă a suprafețelor cu apă și detergent și aplicarea de dezinfectanți pe bază de hipoclorit de sodiu.
 
Informații preluate de pe: https://iowemed.ro/
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!