”Make Water Great Again ” – proiect Erasmus+ pe tema importanței apei al Liceului Tehnologic ”Constantin Brâncuși” Satu Mare

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Proiectul Erasmus+ care are ca și temă principală apa, a unit elevi și profesori din cinci tări europene, astfel Anadolu Lisesi – Istambul Turcia – școala gazdă, IES Besaya, Spania, Institutul ”Ridolfi Zimarino” Italia, Skolen pa Grundvigsvej- Copenhaga, Danemarca și Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuși”, Satu Mare, România.

Acest proiect internațional este co-finanțat din fonduri europene de către Uniunea Europeană.

Proiectul Erasmus + face parte din acțiunea KA2, ceea ce presupune cooperare pentru inovare și bune practici, parteneriate strategice. Erasmus + este un program comun pentru educaţie, formare profesională, tineret şi sport şi are un caracter trans-naţional în ceea ce priveşte mobilitatea si cooperarea care vizează crearea unui impact la nivel de sistem.

Scopul proiectului este accesul la apa curată pentru toți cu implicarea comunităților locale respectiv a școlilor partenere, promovarea și stimularea interdisciplinarității în educație dar în același timp și importanța apei în dezvoltarea, menținerea și promovarea comportamentului responsabil față de consumul acesteia, managementul apei în viața oamenilor.

Tema întâlnirii de la școala parteneră din Turcia a fost apa – o metodă de comunicare iar activitățile s-au desfășurat în perioada 17.02 – 21.02.2020. S-au desfășurat ateliere de lucru unde s-au pus bazele unui dicționar tematic multilingv s-au făcut prezentări pe tema consumului zilnic de apă. De asemenea, au fost organizate vizite culturale și tematice. S-a făcut o excursie tematică la Centrul de reciclare al apei uzate din Omerli respectiv s-a vizitat centrul istoric al Istambulului astfel Basilica Cistern și Catedrala Sfânta Sofia.

Elevii care au reprezentat liceul nostru au fost Mak Jenifer, Domșa Adina, Cizmar Iulian, Bereș Octavian, Medgyesi Mihai și Bodo Iasmina. Elevii au fost cazați la familii unde s-au acomodat cu stilul de viață turcesc al adolescenților de la liceul partener. Totodată, școala a fost reprezentată de doi profesori însoțitori, prof. Harca Marioara și prof. Cuha Virgil.

Următoarea vizită va avea ca și gazdă liceul nostru. Proiectul este coordonat de managementul liceului astfel dir. Prof. Șimon Daniela și dir. adj. prof Pop Olivia.

Apă, tu eşti nu numai necesară vieţii, ci eşti însăşi viaţa; eşti bogăţia fără seamăn pe Pământ, tu eşti cea mai delicată, cea mai pură, tu eşti sufletul Pământului. (Antoine de Saint – Exupery)

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *