Avocatul Ciprian Ardelean, amenințat cu dosar penal, pentru ca a cerut lucruri de bun simt conducătorilor județului și municipiului

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Fiind stare de urgență, cam toată lumea se abține de vocifera și de a se exprima public, fiind o negura totala cât se intinde libertatea de exprimare in această perioadă. Totuși Avocatul Ciprian Ardelean, fost consilier județean, a îndrăznit sa ia de guler autoritățile locale și județene și sa le pună în fata unui fapt, acela ca masurile luate de ele sunt fie inexistente fie insuficiente în aceasta lupta cu virusul.“Coronavirus la Satu Mare. In mod cert teama tuturor satmarenilor este ca in curand virusul va izbucni si la Satu Mare in toata puterea sa, multi spun ca e o chestiune inevitabila; doar bunul Dumenzeu ne-a pazit pana acum, numai El stie cum, dar un lucru este absolut evident, vreme de pierdut nu mai este deja de mult, astfel ca:
solicit public in primul rand Presedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, domnul Pataki Csaba ca, de indata, sa dispuna intrunirea Consiliului Judetean Satu Mare si apoi rectificarea bugetara respectiv alocarea banilor necesari pentru aparatura si echimamentele necesare Spitalului Judetean; domnule presedinte aproximativ 20 de aparate de ventilat, cat are acum Spitalul Judetean sunt absolut insuficiente daca scenariul altor judete din Romania se intampla si la Satu Mare; vreau sa va adresez public o intrebare retorica: cine, domnule presedinte, va putea stabili care din noi ramane cu aparat de ventilatie si care ramane eventual sa moara intr-o asemenea situatie? Problema ventilatoarelor este doar un exemplu, siguranta medicilor din spital este una la fel de importanta!!
solicit de asemenea public domnui Prefect Radu Bud sa ne informeze, asa cum a facut-o pana de curand, cati bolnavi avem in judetul nostru si de unde provin, din ce zona a judetului? Este pentru siguranta noastra sa fim informati, este pentru siguranta cetatenilor nu doar sa nu intram, asa cum ni s-a cerut, in contact cu multi oameni dar poate ar trebui sa facem mai mult decat atat in conditiile in care multi muncim in continuare intrand in contact cu oamenii si muncim nu doar pentru noi ci si ca sa ne platim impozitele, taxele si toate utilitatile pe care in Satu Mare nu le plateste nimeni in locul nostru chiar daca e pandemie!
solicit Consiliului Local Satu Mare si domnului primar Kereskenyi Gabor (domnia sa avand majoritatea in Consiliul Local) nu doar amanarea sau prelungirea reducerii impozitelor si taxelor care oricum e amanata ex lege (in baza Decretului Prezidential de intrare in Stare de Urgenta) ci inceperea procedurii adminsitrative in vederea scutirii/amnistierii satmarenilor de la plata taxelor catre U.A.T. Satu Mare cel putin pentru perioada pandemiei, aspect foarte important atat pentru muncitorii satmareni care poate acum vor ramane fara locuri de munca sau fara salarii dar si pentru persoanele juridice din oras, altele decat cele de alimentatie publica.
Am facut acest apel in primul rand in calitate de fiu a doi parinti de peste 65 de ani, sot si tata trei copii si doar in cele din urma ca avocat si politician.”, afirmă avocatul.

Pentru ca a îndrăznit sa ceara socoteala și sa dea sfaturi, Ciprian Ardelean a fost sunat și amenințat cu dosar penal de către aleșii noștri, deranjați ca cineva a avut curaj sa dea cărțile pe fata și sa prezinte situația scăpată de sub control de la nivel local și Județean.
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *