Trei bărbați “morți de beți” prinși pe șoselele din județ

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Ieri, 25 martie a.c., în jurul orei 01.20, polițiștii Biroului Rutier Satu Mare au depistat pe strada Lucian Blaga, din municipiul Satu Mare, un conducător auto, de 49 de ani,din municipiul Zalău, județ Sălaj, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.De asemenea, și polițiștii Poliției municipiului Carei au depistat un alt conducător auto, de 45 de ani, din municipiul Carei, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității de domiciliu, având o concentrație alcoolică de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Iar polițiștii Secției Poliție Rurală Petrești au depistat pe raza localității Vezendiu, înjurul orei 21.30, un bărbat, de 45 de ani, din localitatea Dindești, care se afla la volanul unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,60 mg/lalcool pur în aerul expirat, astfel că a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În toate cazurile prezentate polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Facem precizarea că urmărirea penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa: IPJSatu MareNe puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *