Peste 150 de persoane au fost amendate pentru ca au ieșit din case fără motiv sau fără adeverințe

Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

La data de 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Negrești Oaș au identicatdoi tineri, de 24, respectiv 28 de ani, ambii din zona de competență teritorială care nu respectau măsurile de izolare la domiciliu.Astfel, a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică, iar persoanele mai sus menționate au fostinternate într-un centru de carantină. De asemenea, față de persoanele în cauză polițiștii au luat măsura sancționăriicontravenționale, cu amendă în valoare totală de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu și au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută șipedepsită de art. 352 din Cod Penal.

Totodată, în ultimele 24 de ore, polițiștii au aplicat 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 315.190 de lei, persoanelor care nu au respectat prevederile art. 1 din Ordonanța Militară nr. 3 din 24 martie 2020 privind măsuride prevenire a răspândirii COVID-19, respectiv au părăsit nejustificat locuința și nu au putut prezenta, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere. Pe parcursul zilei de ieri, 26 martie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat acțiuni care au vizat verificarea a 122 de agenți economici, de pe raza județului Satu Mare, a căror activitate a fost suspendată în această perioadă, fără a fi identificate nereguli, aceștia înțelegând gravitatea situației și astfel conformându-se.

Sursa :Instituția Prefectului
Ne puteți ajuta cu un share, un like sau să ne trimiteți știri pe WhatsApp!

1 thought on “Peste 150 de persoane au fost amendate pentru ca au ieșit din case fără motiv sau fără adeverințe

  1. We’re a bunch of volunteers and opening a brand new scheme in our community. Your web site provided us with helpful info to work on. You have done an impressive activity and our whole neighborhood will be thankful to you.|

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *